В Молдові назвали мету вандалів, що пошкодили урядові будівлі

Вчора,   21:31    247

В Молдові назвали мету вандалів, що пошкодили урядові будівлі

Фото: NewTV

Глава Національної поліції Молдови Віорел Чернеуцану

Зловмисники, не планували обмежитися обливанням установ фарбою, їхня ціль полягала в силовому захопленні державних інституцій.

Злочинні угруповання, що стоять за недавніми спробами дестабілізації ситуації в Молдові напередодні президентських виборів та референдуму про вступ у ЄС, зокрема вандалізм, спрямовний проти урядових будівель, мають на меті у тому числі силове захоплення державних інституцій. Про це заявив глава Національної поліції Молдови Віорел Чернеуцану в ефірі телеканалу TV8.

Останні новини:  Радбез ООН підтримав Гутерреша на тлі демаршу Ізраїлю

Здатність злочинних груп, які стоять за вандалізмом, реалізувати свої плани залежить від оперативності правоохоронних органів.

«Безперечно, певні наміри цих категорій людей реалізуються. Крім тих, що пов’язані з простою масовою дестабілізацією, вони переслідують набагато глибші цілі, в тому числі навіть захоплення або дії, пов’язані з масовими заворушеннями, з метою захоплення певних об’єктів. Отже, їхні цілі – це насильницьке захоплення інституцій», — наголосив молдовський посадовець.

За його словами, для таких планів винагорода за скоєне також є відповідною.

Останні новини:  Китай відреагував на операцію Ізраїлю проти «Хезболли» заявою про підтримку суверенітету Лівану

«Згідно з аналізом інформації, яку ми маємо, цілі амбітні, набагато амбітніші, ніж кидання фарби. Якщо за акцію… облити фарбою і розгромити державні установи виплати становлять 5 тисяч євро, то ми дуже добре розуміємо, які виплати за інші акції», – сказав керівник поліції.

korrespondent.net