Дослідження показують, що водії електромобілів частіше спричиняють аварії

Сьогодні,   12:31    347


Чи становлять електромобілі більший ризик? Порівняння поведінки за кермом і страхових випадків для двигунів внутрішнього згоряння, гібридних та електричних транспортних засобів.
Згідно з дослідженням, проведеним Леро, Науковим фондом Ірландського науково-дослідного центру програмного забезпечення при Університеті Лімерика та Університеті Барселони, водії електромобілів (EV) частіше стають учасниками дорожньо-транспортних пригод з вини, ніж ті, водіння бензинових або дизельних автомобілів.

Під час аналізу страхових претензій і даних бортових датчиків, які мають бути опубліковані в листопадовому номері журналу Accident Analysis & Prevention, дослідники Lero розкривають ряд ключових висновків:

  • Водії електромобілів і гібридів демонструють іншу поведінку, ніж водії традиційних транспортних засобів.
  • Електромобілі реєструють більше позовів про несправності, ніж традиційні транспортні засоби.
  • Ремонт електромобілів на 6,7% дорожчий, ніж традиційних автомобілів.

Авторами дослідження є Кевін МакДоннелл, доктор Баррі Шихан, професор Фінбарр Мерфі, всі з Леро з Університету Лімеріка, і професор Монтсеррат Гіллен з Університету Барселони.

Останні новини:  Bosch розробив нові акумулятори та електродвигун для електробайків

Водії електромобілів стикаються з вищим ризиком позовів з вини

Дослідник Леро та співдиректор Центру нових досліджень ризиків у бізнес-школі Кеммі, д-р Баррі Шіхан, сказав, що водії електромобілів мають більший шанс подати заяву про вину, ніж водії автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ).

«Наше дослідження виявило, що, незважаючи на нижчий середній пробіг, ніж у двигунів внутрішнього згоряння, менший вплив на дорогу для водіїв електромобілів не зменшує їхній ризик отримання страхового відшкодування з вини. Аналізуючи претензії щодо вини, ми виявили збільшення кількості аварій на 4% від електромобілів і на 6% для гібридів (HYB) порівняно з двигунами внутрішнього згоряння.

«Однак, під час тестування за допомогою статистичних моделей, гібриди не виявляють жодних додаткових занепокоєнь щодо підвищеного ризику позовів за несправністю. Ці результати показують, що електромобілі мають вищий профіль ризику, ніж традиційні транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння.




«Наше дослідження показує, що поведінка водіїв суттєво змінюється при переході на гібриди або електромобілі. Ці результати означають, що електромобілі з більшою ймовірністю зазнають претензії за несправністю, ніж двигуни внутрішнього згоряння», – додав д-р Шіхан, доцент відділу ризиків і фінансів університету.

Останні новини:  Представлений Brabus 900 Rocket Masterpiece

Електромобілі та гібриди: несподівані висновки щодо пробігу та ризику

Дослідник Lero та провідний автор Кевін МакДоннелл сказав, що їхній аналіз кожного типу палива показує, що електромобілі та гібриди мають менший середній пробіг, ніж двигуни внутрішнього згоряння.

«Це свідчить про те, що двигуни внутрішнього згоряння повинні мати вищу ймовірність подати позов про несправність, ніж транспортні засоби, що працюють на альтернативному паливі. Однак дані про претензії суперечать цьому припущенню, оскільки надають докази збільшення кількості позовів про вину в електромобілів за допомогою прогнозного моделювання та аналізу ризиків», – додав він.

Останні новини:  Mitsubishi представляє концепт нового 7-місного позашляховика

Професор Леро Фінбарр Мерфі, виконавчий декан бізнес-школи Кеммі при Університетському університеті та співавтор, сказав, що, враховуючи підвищену ймовірність понести винні страхові претензії з меншим пробігом, значними збитками першої сторони та вартістю акумулятора, транспортні засоби на альтернативних джерелах енергії є більш ризикованими та мають вищий фінансовий тягар, ніж бензинові та дизельні автомобілі.

У дослідженні використовувалися телематичні дані 125 мільйонів поїздок комерційного парку транспортних засобів із залученням 14 642 транспортних засобів, зареєстрованих із січня 2022 року по жовтень 2022 року в Нідерландах. Він також використовував набір даних про страхові вимоги за той самий період.


portaltele.com.ua