Американська компанія виготовлятиме в Україні дрон-камікадзе Switchblade 600

Сьогодні,   16:40    180


Американська компанія AeroVironment підписала угоду щодо локалізації Switchblade 600 в Україні.

Про це повідомляє «Мілітарний».

Старший віцепрезидент і генеральний менеджер підрозділу баражуючих ударних систем AeroVironment Брет Хаш зазначив, що співпраця з неназваною українською компанію буде поетапною.

«Це розпочнеться з того, що, по суті, будуть відправлені компоненти підсистем… Отже, все розпочнеться з дуже простої інтеграції. А потім з часом ми локалізуємо дедалі більше систем і вдосконалимо комплекс так, щоб він став кращим, ніж є сьогодні», – пояснив він.

Останні новини:  Шведська компанія Saab вирішила налагодити спільне з Україною виробництво

Так, договір має узгодити уряд США, над цим працюють обидві країни. На це може знадобитися близько дев’яти місяців. Щодо обсягів майбутнього виробництва – цифру не називають. Водночас представник компанії зазначив, що це має бути кілька тисяч Switchblade 600 на рік.

AeroVironment працює над спрощенням експлуатації Switchblade. Хаш зауважив, що є різні відгуки щодо ефективності застосування від різних підрозділів. Однак поліпшити результат можна за допомогою тренувань, які потрібно проводити безпосередньо в Україні.

«На сьогодні, відповідно до політики США, підготовка здійснюється за межами України. Тож операторам доводиться виїжджати до Польщі, де ми маємо право проводити тренінги, або в інші місця за межами України. Ми намагаємося лобіювати в нашому уряді, щоб отримати дозвіл інструкторам приїжджати в Україну. Зараз у мене є кілька людей, але вони не можуть навчати. Вони можуть лише слухати та отримувати зворотній зв’язок. Я думаю, що це матиме дуже велике значення, якщо ми спростимо процес», – додав він.

Останні новини:  Хасиди з’їхалися в Умань на святкування Рош га-Шана


chasdiy.org