1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. Проте вона провалилася. Як повідомляє портал “Коментарі”, таку заяву зробив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, повідомляє “Reuters”.

На зустрічі з питань політики та безпеки прем’єр наголосив, що Іран зробив велику помилку, за яку заплатить.


“Іран знову атакував Ізраїль сотнями ракет. Ця атака провалилася. Вона була зірвана завдяки системі ППО Ізраїлю, яка є найпередовішою у світі. Іран припустився великої помилки сьогодні ввечері — і він заплатить за це. Режим в Ірані не розуміє нашої рішучості захищати себе і нашої рішучості помститися нашим ворогам”, — заявив Нетаньяху.

Останні новини:  Українці перші: GiveMeSport склав рейтинг найкращих боксерів 21 столітті

Окремо представник Ізраїлю в ООН заявив, що Іран незабаром відчує наслідки своїх дій, і відповідь буде болісною.

При цьому видання The Wall Street Journal нагадало, що Ізраїль попереджав Іран про те, що у відповідь на будь-яку атаку ізраїльської території країна завдасть прямих ударів по іранським ядерним або нафтовим об’єктам.

Останні новини:  100-річний експрезидент Джиммі Картер має намір проголосувати за Камалу Гарріс




Не приховують того, що будуть наслідки ракетної атаки Ірану на Ізраїль у Вашингтоні. Представник держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Америка координуватиме дії з Ізраїлем у відповідь на ракетну атаку Ірану, назвавши це “значною ескалацією”. Він також пообіцяв, що будуть наслідки.

Зазначимо, що після заяви Нетаньяху агентство Reuters повідомило про нову заяву з боку Ірану. Зокрема, іранські збройні сили застерегли союзників Ізраїлю від прямого втручання.

Останні новини:  Десятки протестів проти Макрона та нового прем'єра прокотилися Францією

Там заявили, що завдадуть удару по “базам та інтересам” прихильників Ізраїлю в регіоні, якщо вони безпосередньо втручаться в дії Тегерана. Також іранська сторона додала, що будь-яка відповідь Ізраїлю на ракетну атаку Ірану буде зустрінута “масштабною руйнацією” ізраїльської інфраструктури.