Коли фрукти та овочі можуть стати небезпечними для здоров’я

Сьогодні,   18:00    371

 

Ягоди, овочі та фрукти безперечно корисні для організму. У них містяться різні поживні елементи, що зміцнюють імунну систему і сприятливо впливають на тіло в цілому.

Влітку і восени багато людей сідають на так звані фруктові та овочеві дієти, сподіваючись скинути пару зайвих кілограмів. Однак надлишок натуральних продуктів у раціоні може призвести до проблем зі здоров’ям, попередив нутриціолог.

Фахівець нагадав, що для всього потрібна норма. Овочі та фрукти потрібно з’їдати не більше і не менше 400 грамів на добу. Але більшість людей цим правилом нехтують. Відмовляючись від цієї норми, вони втрачають вітаміни та корисні мікроелементи, а з’їдаючи більше, ніж потрібно, – отримують такі проблеми як здуття живота і навіть алергічні реакції.

Останні новини:  Ідеальний сніданок: дієтолог перерахувала найкорисніші продукти

Нутриціолог пояснив, що вводити до раціону фрукти та овочі потрібно поступово. При надлишку цих продуктів шлунок починає здуватись через надмірну кількість клітковини, яку кишкові бактерії ще не в змозі переробити.

Лікар порадив щодня їсти продукти із вмістом білка, крохмалю та складних вуглеводів. У тому числі рибу, м’ясо, яйця і сир. Він закликав не відмовлятися від цих продуктів.

Останні новини:  Медики перерахували корисні та шкідливі властивості печінки тріски

Велика кількість фруктів і овочів у раціоні буде особливо небезпечною для людей, які страждають від підвищеного цукру в крові. Яблука або кавун можуть стати відмінною заміною звичним шоколаду та цукеркам, проте у фруктах теж міститься цукор – фруктоза. У великих кількостях він може нести ще більшу небезпеку, ніж глюкоза.

«Якщо ми їмо одні овочі та фрукти, намагаючись схуднути, то, швидше за все, організм піде в дефіцит за жиророзчинними вітамінами, які засвоюються в кишечнику разом із жиром. Коли ми не їмо жир, часто утворюються камені у жовчному міхурі. І через кілька місяців такої дієти, можливо, буде потрібна операція з їхнього видалення», пояснив лікар.

Останні новини:  Секрети довголіття: у кого з чоловіків більше шансів жити довше за жінок


glamour.kyiv.ua