Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Сьогодні,   06:30    189

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей під назвою RepliHue, який замінює синтетичні добавки, зокрема гему, та імітує природний вигляд крові у процесі приготування м’яса.

Інноваційний інгредієнт дозволяє рослинному м’ясу набувати різних відтінків рожевого та коричневого під час термічної обробки, що допомагає переконати скептиків у реалістичності таких продуктів.

Останні новини:  Моря та кратери: новий супутник ESA зробив детальну світлину Місяця

Компанія v2food зазначила, що візуальні ознаки приготування є дуже важливими для споживачів, які вагаються перейти на рослинні альтернативи.

Для того, щоб масштабувати виробництво червоних мікроводоростей до промислових масштабів, v2food звернулася до AlgaeHUB від Lgem. Експерти з культивації водоростей оптимізували процес, що дозволило виробляти RepliHue у великих обсягах. Завдяки цій співпраці компанії планують зробити рослинні продукти більш привабливими для широкого кола споживачів та сприяти зміні харчових звичок на користь екологічно стійких рішень.

Перше офіційне застосування інгредієнта було презентовано на заході SXSW у Сіднеї у жовтні 2023 року. Після успішних випробувань планується будівництво виробничого підприємства в Австралії, де інгредієнт буде використовуватися у виробництві рослинного м’яса v2food.

Останні новини:  Вчені розкрили прогнозовану дату кінця світу, яку передрік Ньютон