Власники Nissan Rogue пожалілися на запах у салоні

Сьогодні,   07:00    413
Заявлений дефект стосується лише комплектацій Rogue, оснащених 1,5-літровим трициліндровим двигуном Nissan з турбонаддувом.


  • Власники Nissan Rogue 2021-2023 рр. подали до суду на автовиробника  
  • Дилери начебто знають про проблему, але не виправляють 
  • Nissan заперечує відповідальність та скарги клієнтів

Nissan Rogue третього покоління став гігантським кроком вперед у порівнянні зі своїм попередником, але згідно з нещодавно поданим позовом, моделі 2021-2023 років мають небажану особливість: запах парів бензину проникає в салон. Проблема нібито викликана дефектами системи примусової вентиляції картера (PCV). 

Позов, поданий до Окружного суду Сполучених Штатів для Середнього округу Теннессі, складений від імені Майкла Е., Келлі В. та інших власників. Він спеціально націлений на моделі Rogue, оснащені 1,5-літровим трициліндровим двигуном Nissan з турбонаддувом, та стверджуються, що несправні компоненти системи PCV дозволяють парам палива просочуватись крізь пористі гумові компоненти. 

Nissan Rogue 2022 року

Повідомляється, що пара потрапляє в салон, викликаючи погане самопочуття пасажирів і становлячи загрозу безпеці як для пасажирів, так і для перехожих. 

Останні новини:  Новий Lexus LFA представлять восени 2025 року

Позивач, Майкл Е., придбав свій Rogue 2023 року випуску в грудні 2022 року в авторизованого дилера Nissan Jeffrey Automotive Group. Невдовзі він помітив сильний запах. Коли він доставив автомобіль до дилерського центру, йому повідомили, що хоча запах бензину був відомою проблемою, ремонт неможливий. 




Подібним чином Келлі В., яка також володіє Rogue 2023 року, почала помічати запах бензину приблизно через місяць після покупки. Її дилер, O’Brien Nissan, підтвердив, що знає про проблему, але заявив, що на той момент у Nissan немає рішення. 

Останні новини:  Новий Geely Monjaro 2025 оцінили в $24 тис

Nissan Rogue 2022 року

У позові посилаються на кілька скарг клієнтів, поданих до Національної адміністрації з безпеки дорожнього руху (NHTSA) щодо цих запахів. Один власник скаржився: «Випаровування настільки сильні, що викликають сильні головні болі, запаморочення та нудоту», а інший сказав: «Коли я проїжджаю приблизно 20 миль і вимикаю автомобіль на короткий період, а потім знову запускаю його. Я відчуваю запах бензину, і мене нудить від диму, а іноді сльозяться очі». 

Останні новини:  Hyundai Palisade 2026 отримає третій ряд сидінь

Nissan стверджує, що позивачі покладаються на «анонімні» онлайн-скарги, які вони знайшли після покупки своїх позашляховиків. Компанія також стверджує, що позивачі неправі, стверджуючи, що Nissan повинен був знати про проблему запаху палива. Крім того, Nissan заявляє, що жоден набір представлених «фактів» не є «достатнім, щоб підтвердити основне твердження про шахрайське приховування, на якому ґрунтується їхній позов про неправомірне збагачення». У зв’язку з цим Nissan попросив суд припинити справу. 


motorcar.com.ua