Львівська шпаківня схожа на камеру контролю руху, тож водії знижують швидкість

Сьогодні,   10:46    307

Цей об’єкт поставив місцевий житель, і тепер дорогою біля його дому менше ганяють автомобілі.

У польському містечку Львові Шльонському з’явилась годівниця для птахів, яка дуже нагадує місцеві камери контролю швидкості автомобілів. Він розміщений на вулиці Грифовській, повідомляє 24 канал.

Якщо ж придивитися, ця конструкція – звичайна годівниця для птахів, однак на швидкості так не здається, повідомляє сайт lwowek24.pl.

Останні новини:  У США загублений кіт повернувся додому, подолавши майже 1500 кілометрів

Також цікаво на польських світлофорах встановили камери, що слідкують за порушниками

Мета встановлення цього незвичайного пристрою – змусити водіїв знизити швидкість. Його форма і колір нагадують класичну камеру контролю швидкості у Польщі (в Україні вони інші).

Це спонукає водіїв прибрати ногу з педалі газу, думаючи, що вони можуть отримати штраф за швидку їзду. Однак замість радіолокаційних технологій всередині «камери швидкості» є корми для птахів, які приваблюють крилатих мешканців Львова Шльонського.

Проект несправжньої камери — цікавий експеримент. Це креативний спосіб привернути увагу до проблеми перевищення швидкості, одночасно пропагуючи збереження природи. Однак виникає питання, чи слід ширше використовувати такі рішення, і якщо так, то як їх можна вдосконалити?

Останні новини:  Мережі насмішив собака, якому не сподобалася сучасна годівниця (ВІДЕО)

Адже фігурки несправжніх пішоходів, як тільки з’явились на вулицях наших міст, теж працюють лише перший раз. Надалі водії звикають до них та продовжують їхати повз них, не знижуючи швидкість.