Байден схвалив передачу Україні крилатих авіабомб великої дальності

Вчора,   22:33    135


Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден дав дозвіл на передачу Україні авіабомб великої дальності Joint Standoff Weapon (JSOW).

Про це йдеться у його заяві 26 вересня, опублікованій на сайті Білого Дому.

Під час візиту президента України Володимира Зеленського до Білого Дому Байден оголосив про надання великого оборонного пакета та оголосив про надання далекобійного озброєння.

Останні новини:  Боррель розповів, як війна трансформувала Європу

«Щоб посилити можливості України для завдання дальнього удару, я вирішив надати Україні боєприпаси великої дальності Joint Standoff Weapon (JSOW)», – повідомив Джо Байден.

Крім того, президент США доручив надати Україні додаткову батарею протиповітряної оборони Patriot та ракети до неї. Також США розширило програму навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Останні новини:  8500 українських біженців працевлаштувалися в Німеччині у вересні

Характеристики авіабомби JSOW

Крилата авіаційна бомба американського виробництва може вражати цілі до 130 км в разі скиду з великої висоти, а в разі модифікації з двигуном (JSOW-ER) – до 560 км. Зброя такого типу застосовується проти наземних цілей.

Довжина: 4,06 м
Діаметр: 33 см
Вага: 483 кг
Розмах крила: 2,7 м

Останні новини:  Французький мільярдер сховав Павла Дурова у «таємних апартаментах»

Авіабомба має сумісність із наданими Україні винищувачами F-16, а також літаків JAS 39 Gripen, про передачу яких ведуться перемовини.


chasdiy.org