У Британії ув’язнили екоактивісток, які облили супом картину Ван Гога

Сьогодні,   19:47    192

У Британії ув’язнили екоактивісток, які облили супом картину Ван Гога

Фото: Getty Images

Активістки приклеїли себе до стіни під картиною «Соняшники»

Через кілька годин після оголошення вироку суду, троє активістів руху Just Stop Oil знову облили супом картину «Соняшники».

Королівський суд Англії та Вельса в лондонському районі Саутворк засудив до реальних тюремних строків двох кліматичних активісток руху Just Stop Oil (Просто зупинити нафту), які облили супом знамениту картину «Соняшники» художника Вінсента Ван Гога в Національній галереї у Лондоні. Про це напередодні повідомило агентство Reuters.

Останні новини:  Китай втратив свій найновіший підводний човен: WSJ розкрило подробиці

Так, суд позбавив волі Фібі Пламмер на два роки, а Анну Голланд – на 20 місяців за заподіяння протиправної шкоди.

Агентство нагадує, що екологічні активістки у жовтні 2022 року кинули банки з томатним супом Heinz на твір «Соняшники» нідерландського художника Вінсента Ван Гога, а потім приклеїли себе до стіни під картиною.

За даними прокурорів, суп завдав рамі картини шкоди на суму до 10 тисяч фунтів стерлінгів.

Останні новини:  Байден схвалив передачу Україні крилатих авіабомб великої дальності

Сама ж картина, яка знаходилася за захисним екраном, залишилася неушкодженою і була повернута на експозицію пізніше того ж дня.

Також зазначається, що через кілька годин після оголошення вироку суду, троє активістів Just Stop Oil знову облили томатним супом картину «Соняшники» Ван Гога в Національній галереї Лондона. Заодно вони атакували ще одну картину з цієї ж серії нідерландського художника, що була позичена Музеєм мистецтв Філадельфії для тимчасової виставки. Обидві картини не зазнали пошкоджень, бо були захищені склом. Активістів арештували.

Останні новини:  “Прекрасна країна, прекрасне все”: Трамп прийняв пропозицію Зеленського відвідати Україну


korrespondent.net