Нідерланди провели церемонію прощання з F-16 (ВІДЕО)

Сьогодні,   17:45    144

Нідерланди провели церемонію прощання з F-16

Фото: Getty Images

У Нідерландах відбувся прощальний політ F-16

Винищувачі F-16 були на озброєнні Нідерландів понад 45 років. Нині країна переходить на новіші літаки — F-35.

У Нідерландах відбувся прощальний політ винищувачів F-16. З авіабази Волкель у небо піднялося вісім винищувачів F-16. Про це повідомляє Укрінформ у п’ятницю, 27 вересня.

«Наші F-16 продовжують робити внесок, захищаючи нашу свободу, виборюючи за свободу для інших… Немає нічого прекраснішого за те, що українські ВПС можуть змінити ситуацію за допомогою наших літаків у їхній боротьбі за свободу, справедливість та суверенітет. А разом із цим йдеться і про свободу та стабільність у Європі», — сказав у генерал-лейтенант Королівських ВПС Нідерландів Андре Джабба Стер.
Після приземлення один з винищувачів під’їхав до преси. Стер піднявся до пілота та разом з ним, за нідерландською традицією, відкривши нідерландське пиво відзначили політ та церемонію прощання з F-16.

Останні новини:  Норвегія відмовляє у захисті певним категоріям українських біженців

Повітряні сили Нідерландів вже 45 років мають в експлуатації F-16, які десятиліттями використовувалися під час місій усередині країни та за кордоном. Станом на 2022 рік у Нідерландах залишалось 29 винищувачів F-16. Зараз країна активно переходить на нові американські винищувачі F-35.

korrespondent.net