У Німеччині розробляють перший портативний квантовий комп’ютер

Сьогодні,   05:30    155

Кожна компанія привносить у програму унікальні переваги, володіючи досвідом від мініатюрних квантових мікросхем до масштабованої квантової архітектури, обіцяючи вражаючу синергію.

Так, компанія Quantum Brilliance спеціалізується на мініатюрних квантових чипах, що працюють при кімнатній температурі, в основі яких лежать азотно-вакансійні центри (NV) в синтетичних алмазах в якості кубітів. Ця особливість дає їм змогу працювати без екстремальних систем охолодження, необхідних іншими квантовими технологіями. Також спрощується інтеграція цих мікросхем з традиційними напівпровідниками, що є ще одним кроком на шляху до плавного злиття з наявними технологіями та забезпечує основу для мобільних квантових технологій. «Потенціал квантового мобільного комп’ютера величезний для забезпечення оборони та кібербезпеки в Німеччині та суміжних країнах», – сказав генеральний директор Quantum Brilliance Марк Луо.

Компанія ParityQC розробляє масштабовану квантову архітектуру та операційну систему ParityOS, яка дає змогу обробляти великі алгоритми більш ефективно і з меншою кількістю помилок. Співголови ParityQC Вольфганг Лехнер і Магдалена Хаузер впевнені, що партнерство з Quantum Brilliance допоможе їм створити перший у світі мобільний квантовий комп’ютер.

Oxford Ionics має намір розробити портативний квантовий комп’ютер під назвою MinIon, використовуючи свою власну технологію електронного управління кубітами, яка використовує електроніку, а не лазери, для управління своїми кубітами. Ця, як зазначають німецькі військові експерти, за своєю суттю надійна технологія може бути інтегрована в стандартний чіп розміром з ніготь, вироблений на сучасних підприємствах з виробництва напівпровідників. Цей інноваційний підхід має вирішальне значення для забезпечення оптимальної роботи мобільних квантових комп’ютерів в екстремальних умовах, як-от на полях боїв або під час управління пересуваннями військ.

Останні новини:  Вчені назвали великі міста, які можуть назавжди зникнути під водою до середини цього століття

Портативні квантові рішення Oxford Ionics для оборони та за її межами революціонізує управління кубітами за допомогою своєї технології електронного управління, усуваючи необхідність у традиційних лазерах і даючи змогу виробляти продукцію, що більше відповідає сучасним напівпровідниковим технологіям. Їхній портативний квантовий комп’ютер MinIon розробляється для задоволення найважливіших потреб національної безпеки та оборони.




Доктор Кріс Балланс, співзасновник і генеральний директор Oxford Ionics, сказав: «Цей підхід дав змогу створити як найпродуктивніші чипи у світі, так і надійну технологію, яка може забезпечити кращу в галузі продуктивність за невеликих фізичних витрат залежно від потреб клієнтів. MinIon являє собою першу з цих невеликих систем, яка розроблена з урахуванням динамічного і швидко мінливого характеру національної безпеки та оборони».

Останні новини:  Секрет довголіття: чому японці не вживають молочку

Компанія neQxt GmbH була зареєстрована 2022 року. Діяльність компанії охоплює галузі виробництва обчислювального обладнання, електронних і оптичних виробів та інформаційних технологій. Цей німецький стартап neQxt прагне інтегрувати наявну технологію уловлювання іонів у компактну, модульну, масштабовану та мобільну систему під назвою MaQue.

квантовий

Потенційні додатки для оборони та національної безпеки включають оптимізацію пересування військ, аналіз сценаріїв бойових дій і моделювання біологічних загроз у режимі реального часу навіть у віддалених місцях. На відміну від традиційних рішень для квантових обчислень, для цього не потрібен хмарний доступ до центрів обробки даних, що забезпечує безпеку в бойових сценаріях.

Останні новини:  Науковці дослідили уламок НЛО, знайдений у США

Попри те, що цей проєкт спочатку орієнтований на оборону, наслідки цієї технології, за заявами німецьких військових, поширяться на інші галузі, як-от фінанси, управління ланцюжками поставок або наукові дослідження. Таким чином, вплив мобільного квантового комп’ютера потенційно буде величезним, що дасть змогу проводити потужні обчислення в умовах, раніше неможливих для звичайних комп’ютерів.