В ISW оцінили готовність Росії до переговорів

Вчора,   21:41    284

В ISW оцінили готовність Росії до переговорів

Фото: Getty Images

Кремль налаштований лише на знищення держави Україна

Кремль буде використовувати концепцію «мирних планів» і «переговорів» лише для того, щоб спонукати Захід тиснути на Україну, щоб вона пішла на поступки щодо свого суверенітету і територіальної цілісності, зазначили аналітики.

Російська влада продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни з Україною, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української державності. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), оприлюдненому напередодні

Останні новини:  Провал випробування. РФ не змогла запустити ракету

Аналітики зазначили, що президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те, що Україна запросила Росію взяти участь у другому Саміті миру, але Кремль не продемонстрував «жодної зацікавленості в участі в цьому заході». Зеленський також зауважив в інтерв’ю New Yorker 22 вересня, що Росія «не зацікавлена в завершенні війни на будь-яких розумних умовах і імітує зацікавленість у переговорах».

У свою чергу речник Кремля Дмитро Пєсков, зокрема, заявив 22 вересня, що «немає альтернативи» російській перемозі в Україні, підтвердивши небажання Росії вести переговори на інших умовах, окрім капітуляції України, йдеться у звіті. Пєсков також назвав НАТО і Захід «колективним ворогом».

Останні новини:  Кількість біженців у Німеччині сягнула історичного максимуму: скільки з них українців

А речниця МЗС Росії Марія Захарова нещодавно заявила, що Росія не братиме участі у другому Саміті миру або в будь-яких «подібних самітах».

«ISW продовжує вважати, що Кремль не зацікавлений у добросовісних мирних переговорах з Україною, і що Кремль буде використовувати концепцію «мирних планів» і «переговорів» лише для того, щоб спонукати Захід тиснути на Україну, щоб вона пішла на поступки щодо свого суверенітету і територіальної цілісності», – резюмували аналітики.

Останні новини:  Вибух ракети Сармат: Кремль прокоментував інцидент


korrespondent.net