Лікар назвав медичні причини нічних судом у ногах

Сьогодні,   06:25    510


Недолік магнію є поширеною медичною причиною, яка пояснює появу вночі хворобливих спазмів у ногах.

Статистично нічні судоми в ногах – це проблема, що виникає у 60% дорослих людей. Найчастіше від них страждають жінки, з віком такі судоми можуть турбувати все наполегливіше. У більшості випадків вони вражають литкові м’язи, але можуть зачіпати передню і задню частину м’язів стегна.

Останні новини:  Як розпізнати дефіцит калію в організмі і чим загрожує його нестача

Виникнення нічних судом буває пов’язане зі становищем ніг у ліжку. Ікроножні м’язи при цьому коротшають, що робить їх більш сприйнятливими до спазмів.

Інший фактор, який може сприяти судомам, включають сидіння або стояння на одному місці протягом тривалого часу вдень.

Але в багатьох випадках причиною судом у ногах є нестача магнію, відповідального за скорочення м’язів та передачу нервових імпульсів. Низький рівень магнію веде до зменшення калію та кальцію, тому що він порушує їх регуляцію, і це сприяє м’язовим спазмам, м’язовій слабкості. Фахівець додав, що із віком організм починає засвоювати з їжі менше магнію.

До того ж зниження його рівня впливають куріння, вживання алкоголю та деяких ліків, низький рівень вітаміну D.

Останні новини:  Які проблеми можуть виникнути в організмі у разі дефіциту вітаміну С?

Чи потрібно звертатись до лікаря, якщо виникають судоми? Якщо вони стали частими, це обов’язково слід зробити, констатував невролог.

«Суми в ногах можуть бути пов’язані з іншими станами, такими як захворювання рухових нейронів, хвороба Паркінсона, діабет, остеоартрит, проблеми зі щитовидною залозою, печінкою та нирками, а також хвороби серця або порушення кровообігу».

Останні новини:  Антивікова дієта: які зміни у харчуванні продовжать життя на 13 років


woman24.kyiv.ua