Країни Балтії та Польща закликали відмовитися від скрапленого газу з РФ

Сьогодні,   17:51    191

Країни Балтії та Польща закликали відмовитися від скрапленого газу з РФ

Фото: Getty Images (иллюстративное фото)

Депутати вважають, що постачання скрапленого газу з РФ підриває єдність ЄС

Термінали ЗПГ мають виконати свою початкову мету: урізноманітнити маршрути імпорту газу і дозволити ЄС припинити постачання газу з Росії, а не навпаки.

У спільному зверненні голови комісій у справах ЄС парламентів Балтійських країн та Польщі повідомляють, що Європейський Союз має якнайшвидше завершити імпорт зрідженого природного газу з Росії. Про це пише газета Postimees у п’ятницю, 20 вересня.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати в банкоматах російську мову

«Продовжуючи закуповувати зріджений природний газ у Росії, Європейський союз залишається залежним від держави, яка використовує енергоносії як гібридну зброю та засоби для маніпуляції. Це підриває єдність ЄС і знижує довіру з боку громадськості», — наголошують депутати в переданому BNS листі і зазначають, що кожен заплачений Росії євро допомагає фінансувати війну проти України і є прямою загрозою для ЄС.

За словами депутатів, імпорт із Росії необхідно повністю припинити за допомогою політичної волі. Вони додають, що термінали зрідженого природного газу, що існують і будуються, мають виконати свою початкову мету: урізноманітнити маршрути імпорту газу і дозволити ЄС припинити імпорт газу з Росії, а не навпаки.

Останні новини:  Одна з країн платитиме мігрантам $34 тис. за виїзд із країни

«Ці потужності не повинні стати лазівкою, через яку російський газ потраплятиме до Європи», — заявили голови комісій.

Підписанти закликали Єврокомісію, Європейський парламент, парламенти та уряди держав-членів ЄС діяти швидко, щоб досягти поставленої Європейською комісією мети та встановити 1 січня 2027 року терміном остаточного завершення імпорту газу з Росії.

korrespondent.net