Експерти пояснили, чому варто купувати сірі автомобілі та яких кольорів краще уникати

16.09.2024   21:31    1255

Експерти закликали водіїв ретельно обирати колір свого автомобіля, аби один дизайн виділявся на фоні інших. Відомо, що сірий є найпопулярнішим кольором кузова серед нових власників автомобілів, а також він вважається “безпечним кольором”, який навряд чи відлякає потенційних покупців бензинових, дизельних або електричних транспортних засобів, пише видання Експерт із посиланням на видання Express.

У Товаристві автовиробників та торговців автівками Великої Британії (SMMT) розповіли, що у 2023 році в країні було зареєстровано 509 тисяч сірих автомобілів, що становить 26,8% від усіх автомобілів, які виїхали на дороги минулого року.

Останні новини:  Фахівець розповів, чому атмосферний двигун не варто глушити відразу після зупинки

Наступним за популярністю кольором можуть стати чорні автомобілі, яких минулого року у Британії було зареєстровано понад 385 тисяч, а за ними – білі (314 тисяч).

За словами експертів Swansway Motor Group, ці кольори можуть бути життєво важливими, якщо учасники дорожнього руху не хочуть втратити гроші в майбутньому.

“Вибір правильного кольору для вашого автомобіля може вплинути на його вартість при перепродажі. Хоча є багато кольорів на вибір, білий, чорний, сріблястий, синій і червоний – найкращий вибір, якщо ви хочете зберегти вартість вашого автомобіля. Ці кольори популярні, вічні і можуть допомогти вашому автомобілю виділитися, що полегшить пошук нового власника. Пам’ятайте, що це не точна наука, але це хороший орієнтир, якого варто дотримуватися, якщо ви прагнете максимізувати вартість свого автомобіля”, – наголосили експерти.

Останні новини:  Рідкісний автомобіль під назвою “Сонячний вогонь” помічений в столиці

Своєю чергою у SMMT зазначили, що яскравих кольорів, ймовірно, уникатимуть, тому, швидше за все, їх буде важче змінити у майбутньому. Зокрема у 2023 році у Великій Британії було зареєстровано 53 тисячі зелених автомобілів, після них йдуть 16 677 помаранчевих та 11 880 жовтих моделей. Автомобілів у бронзовому кольорі було зареєстровано лише 6 350.

Останні новини:  Експерт розповів, як зберегти двигун, якщо закипів антифриз

“Автовиробники старанно розширюють свої пропозиції, пропонуючи величезний вибір кольорів для сотень моделей і тисяч варіантів специфікацій. Широке розмаїття дозволяє водіям гнучко обирати відтінок, який втілює їхню індивідуальність та стиль”, – заявив виконавчий директор SMMT Майк Хоз.


autotheme.info