9 практичних способів використовувати пластикові пакети

13.09.2024   15:00    303

Пластикові пакети, хоча і неекологічні, допомагають вберегти речі від пилу та бруду. Однак таке «упакування» можна використовувати не лише для зберігання речей.

РБК-Україна (проєкт Styler) зібрало ідеї, як можна використати пластикові пакети в побуті.

Розкласти постільну білизну по комплектах

Громіздкі комплекти постелі можуть зручно поміститися у великих пакетах — і не перемішуватися. Крім цього, хоча пакети можна скласти горизонтально на полиці шафи для білизни, їх можна зберігати будь-де, наклеївши етикетки, щоб легко знайти запасну постільну білизну, коли прийматимете гостей.

Використати для брудного одягу в подорожі

Пластикові пакети не дають поширюватися бруду та не займають багато місця. Тож перед тим, як вирушати у відпустку, загорніть взуття в поліетиленові пакети перед тим, як пакувати його у валізу, щоб підошви не забруднили одяг.

Також пакети можна використати, щоб відсортувати верхній одяг від нижнього та піжами.

Останні новини:  Перевірені способи чищення квартири від запаху сечі тварин

Запобігти засиханню фарби

Якщо ви працюєте з фарбами, найнеприємніша частина роботи — це мити пензлі та валики знову і знову. Замість цього, щоб фарба не засохла, радять загорнути пензлі в поліетиленові пакети, щоб ви могли продовжити роботу.

До того ж щільно обмотаний пакет може замінити загублену кришку від банки з фарбою.

Захистити рослини в мороз

Рослинам може бути важко пережити холод. Щоб захистити їх від пошкодження морозом, рекомендують нещільно обв’язати рослини поліетиленовими пакетами, щоб зробити шар повітря.

Останні новини:  Психолог назвав 3 способи впоратися із сильним стресом

Скласти мокрі рушники та купальники після басейну

Щоб відділити мокрі купальники від сухого вмісту сумки (гаманця, документів тощо), використайте пластикові пакети. Вони вбережуть тканину сумки і інші речі від намокання.

Очистити лійку душу від патьоків

Якщо у вас жорстка вода, спробуйте час від часу замочувати насадку для душу і навіть крани в оцті, щоб видалити стійкі забруднення. Просто наповніть поліетиленовий пакет і закріпіть його затискачем або гумкою.

Зберегти форму взуття

Якщо взуття щільно складати в ящики для зберігання, воно може дещо «сплющитися». Проте поліетиленові пакети, набиті у сумочки, туфлі та черевики, допомагають цим предметам зберігати форму між носінням.

Останні новини:  Секрет, який посилить ефективність навіть бюджетного порошку

Перевезти крихкі речі

Немає плівки з пухирцями? Не проблема — загорніть крихкі речі, такі як вази або керамічні тарілки, в пакети перед тим, як покласти їх в коробки для переїзду. Це вбереже їх від ударів і зменшить ймовірність розбиття.

Розділити продукти в морозилці

Щоб розділити продукти в морозильній камері за категоріями, розділіть їх за допомогою поліетиленових пакетів. Наприклад, покладіть всі заморожені овочі в пластиковий пакет для продуктів і прикріпіть етикетку.