У Греції через посуху виявили залишки затонулого села

05.09.2024   15:34    552

У Греції через посуху виявили залишки затонулого села

Фото: Скріншот

Руїни села Калліо

Аномальна спека та засуха в Греції призвели до зниження рівня води в озері Морнос, оголивши руїни села Калліо, затопленого майже 50 років тому.

Аномально високі температури та засуха в Греції призвели до значного зниження рівня води в штучному озері Морнос, яке є основним водосховищем Афін. В результаті цього на поверхні з’явилися руїни будинків, затоплених майже 50 років тому.

Останні новини:  ФРН виділяє €50 млн на лікування поранених бійців

«Рівень озера Морнос впав на 40 метрів. Можна побачити перший поверх, який залишився від двоповерхового будинку мого тестя. Поруч – колишній будинок моїх двоюрідних братів», – розповів 67-річний Йоргос Йосіфідіс в інтерв’ю AFT. Він був одним із мешканців села, які змушені були покинути свої домівки майже півстоліття тому.

Останні новини:  Польські прикордонники заявили, що не затримували Усіка в аеропорту Кракова

Йосіфідіс зазначив, що руїни села вже з’являлися над водою після затоплення, зокрема, під час подібної засухи в 1990-х роках.

Незважаючи на те, що спека для Греції не є рідкісним явищем, цього року температурні показники встановили нові рекорди. За даними національної обсерваторії, літо 2024 року стало найспекотнішим за всю історію спостережень, а зима – найм’якшою.

Останні новини:  Влада Вірменії заявила про спробу держперевороту з російським слідом


korrespondent.net