Ердоган прийняв рішення подати заявку на вступ Туреччини до БРІКС

05.09.2024   10:21    530

Експерт з Туреччини Ерен Гюверчин пояснив рішення Президента Туреччини Реджепа Ердогана подати заявку на вступ країни до БРІКС.

Уряд Туреччини неодноразово заявляв про бажання приєднатися до цього об’єднання, ключовими «гравцями» в якому виступають РФ, Китай, а також Іран, Бразилія, Індія, ОАЕ тощо. Про це повідомляє Bild.

«Ердоган неодноразово загравав із БРІКС у минулому. Уже кілька років він дотримується подвійної стратегії. Він демонструє Заходу, що геополітично незамінний для нього, і водночас постійно прагне до зближення з Путіним і Китаєм», – заявив Ерен Гюверчин.

Останні новини:  Фон дер Ляєн представила новий склад Єврокомісії: це погані новини для Путіна, – Politico

Анкара ухвалила це рішення, зокрема, через те, що вже майже 20 років Брюссель обговорює питання про вступ Туреччини до Європейського Союзу. За їхніми даними, переговори тривають дуже довго і за цей час Туреччина не наблизилася до членства в ЄС.

«Ердоган завжди ображений. Він не бачить причини провалу вступу Туреччини до ЄС у своїй власній політиці», – додав Гюверчин.

За його словами, Ердоган вважає, що «підйом» Туреччини намагаються зупинити саме країни Заходу. Через це його часто порівнюють із Путіним.

Останні новини:  ФРН виділяє €50 млн на лікування поранених бійців