Росіяни заполонили відомий азійський курорт: кількість проданих вілл б’є рекорди

05.09.2024   09:45    2319

Таїланд встановив рекорд із продажу вілл, основними покупцями яких стали росіяни. Про це повідомляє Bloomberg.

Це призвело до безпрецедентного зростання ринку нерухомості на курортному острові Пхукет у першій половині 2024 року.

За даними компанії Colliers Thailand, за цей період було запропоновано 1285 нових вілл загальною вартістю 36,3 млрд бат (приблизно $1,1 млрд). Це перевищило попередній рекорд у 1108 одиниць, встановлений у 2023 році.

Останні новини:  Поліція знайшла машину з вибухівкою біля місця виступу Дональда Трампа на Лонг-Айленді

Пхукет, відомий своїми пляжами та жвавим нічним життям, приваблює покупців елітної нерухомості. Ціни на вілли стартують від 15 млн бат і можуть досягати 1 млрд бат. На острові активно будують нові проєкти такі девелопери, як Origin Property Pcl, Central Pattana Pcl і Raimon Land Pcl, орієнтуючись переважно на невеликі вілли з двома-трьома спальнями.

Більшість покупців вілл на Пхукеті є кінцевими користувачами, які розглядають нерухомість як спосіб життя, а не як інвестицію. Як зазначає директор з досліджень Colliers, Фаттарачай Тавівонг, ринок нерухомості Пхукета залишатиметься стабільним у другій половині року, попри політичні зміни в країні.

Останні новини:  У Польщі пропонують передати окупований Крим під мандат ООН, щоб провести “референдум”

До слова, туристичний острів Пхукет у Таїланді сколихнула новина про арешт поліцією двох чоловіків, які нібито псували автобуси з російськими туристами.

Як відомо, поки більшість країн світу забороняють в’їзд для громадян країни-агресора, Таїланд цього року розраховує прийняти 1,2 млн. російських туристів. З початку року в країну вже приїхали 856 тис. росіян. Про це повідомила  директорка офісу з туризму в Росії Тайського управління з туризму (ТАТ) Кханіттха Пханворават. За словами представниці ТАТ, у першому півріччі турпотік на 10% перевищив показники рекордного допандемійного 2019 року, за підсумками якого Таїланд прийняв майже 1,5 млн. туристів.

Останні новини:  Польські прикордонники заявили, що не затримували Усіка в аеропорту Кракова


expert.in.ua