Іран має намір поставити Росії балістичні ракети «протягом кількох днів»

04.09.2024   19:21    471

Іран постачає в Росію військову техніку та технології, зокрема безпілотники Shahed-136/131, які використовуються для ударів по енергетичній інфраструктурі та цивільному населенню в Україні, що викликає підвищене занепокоєння з наближенням зими.

Новий президент Ірану Масуд Пезешкіан також описав Росію як «цінного стратегічного союзника та сусіда», сигналізуючи про прихильність його адміністрації поглиблювати зв’язки з Москвою.

Останні новини:  Деякі союзники України вже почали обговорювати, як може завершитися війна, – Bloomberg

Хоча Іран уже поставив Росії сотні безпілотників за останні два з половиною роки повномасштабної війни, балістичні ракети становлять більшу загрозу через їхню вищу швидкість і більшу вантажопідйомність порівняно з крилатими ракетами чи безпілотниками.

Точний тип, кількість і терміни поставок залишаються нерозголошеними, але один чиновник, за словами Bloomberg , припустив, що поставки можуть початися протягом декількох днів.

Останні новини:  Ізраїль готується оголосити повномасштабну війну Лівану

Сполучені Штати та інші союзники по НАТО неодноразово застерігали Тегеран від таких дій і активно докладають дипломатичних зусиль, щоб запобігти передачі, повідомляє Bloomberg.

Якщо Іран продовжить передачу балістичних ракет Росії, він, ймовірно, зіткнеться з додатковими санкціями з боку західних країн. Однак, враховуючи масштабні санкції, які вже діють проти Тегерана, ефективність таких заходів залишається невизначеною.

Останні новини:  Чому місто Гаага заборонило рекламу авто з ДВЗ, подорожей на літаках та лайнерах

G7 раніше запровадила санкції проти Ірану та Північної Кореї за постачання Росії зброї та працює над посиленням обмежень на фірми в Китаї та інших країнах, які постачають Росії компоненти, необхідні для виробництва зброї.


wheel-news.com