Італійський уряд може заблокувати фінансування концерну Stellantis: названо причину

26.08.2024   20:31    355

Італійський уряд попередив концерн Stellantis про можливе позбавлення фінансування в розмірі 370 мільйонів євро (414 мільйонів доларів) через затримку у будівництві заводу з виробництва батарей для електромобілів. Міністр економічного розвитку Адольфо Урсо заявив, що компанія повинна підтвердити свої зобов’язання щодо будівництва заводу в Термолі або втратити державну підтримку.

Останні новини:  Mercedes-AMG випустила “формульну” версію трекового спорткара GT 63 Pro

Stellantis є основним акціонером Automotive Cells Company (ACC), яка планує будівництво трьох гігафабрик у Європі, включаючи Італію. Інвестиції в італійське виробництво оцінили в 2 мільярди євро, з яких 370 мільйонів мали надійти з урядового фонду для відновлення економіки. Однак раніше цього року ACC призупинила будівництво через падіння попиту на електромобілі.

Stellantis заявив, що переглядає плани щодо будівництва європейських гігафабрик, щоб впровадити нові технології виробництва акумуляторів. Оновлений графік буде представлено до кінця цього або на початку наступного року. Міністр Урсо зазначив, що в такому разі уряд може розглянути альтернативне фінансування для концерну.

Останні новини:  Розкішний кросовер Lexus за 5 мільйонів помітили в Україні


mmr.net.ua