Насправді ж відчистити кавоварку до ідеального стану можна завдяки дешевому аптечному засобу, який впорається навіть з найскладнішими ускладненнями.

Останні новини:  Як зберегти чорний колір одягу: поради для прання

Чим відчистити кавоварку

Вам потрібен перекис водню, який очищує та дезінфікує кавоварку. Засіб є окислювачем, тож вбиває шкідливі мікроорганізми.

Спочатку треба додати 1 склянку перекису водню в кавоварку з водою. Тоді запустіть процес приготування кави, щоб прилад продезінфікувався, а бактерії швидко знищилися. Після цього запустіть ще два цикли заварювання, але вже виключно з чистою водою, щоб перекис повністю видалився з кавоварки.

Останні новини:  Яким підручним засобом швидко та ефективно прочистити трубу в раковині

Як очистити кавоварку без оцту

Якщо вдома не знайдеться перекису водню, тоді можете замінити його спиртом, який теж має чудовий дезінфікуючий засіб. Горілку чи спирт налийте в резервуар до четвертини, а тоді до кінця залийте водою. Запустіть кавоварку, а далі аналогічно, як після перекису, треба ще двічі запустити процес з простою водою.

Можна також скористатися харчовою содою. У склянку треба додати четвертину соди та залити вміст водою. Грудки треба розмішати, а тоді залити суміш у кавоварку та включити заварювання. Після цього промийте прилад чистою водою, щоб видалити абразивні частки.

Останні новини:  Як доглядати за білим взуттям, щоб завжди було чистим