Новий "Панцир" для армії РФ оснащений гіперзвуковими ракетами

23.08.2024   07:21    560

Російські ЗМІ повідомили про перше бойове використання нової модифікації ЗРПК “Панцир-СМ-СВ” на гусеничному шасі з гіперзвуковими ракетами для перехоплення балістики. Новинка, за запевненнями розробників, має набагато кращі характеристики порівняно з попередниками.

У Росії похвалилися новим "Панциром" із гіперзвуковими ракетами

Розробка “Панцира-СМ-СВ” стартувала близько 4 років тому для заміни колісного попередника в особі “Панцира-СМ”, який не задовольнив вимоги військових через недоліки шасі “КамАЗ”, малу прохідність та високий центр ваги. Нова версія ЗРПК розташовується на гусеничному шасі ГМ352М1Е, яке адаптоване для пересування бездоріжжям і в умовах снігових заметів.

Останні новини:  В ISW оцінили готовність Росії до переговорів

Новинка може похвалитися більш просунутою РЛС зі збільшеною до 75 км дальністю виявлення цілей і новою оптико-прицільною станцією. Комплекс “заточений” на ураження швидкісних цілей на дальностях до 40 км новими гіперзвуковими зенітними ракетами, запевняють розробники.

У Росії похвалилися новим "Панциром" із гіперзвуковими ракетами

Достовірної інформації про можливості зазначеної “диво-ракети” у вільному доступі поки немає. Експерти висловлюють скепсис щодо здатності російської “оборонки” створити аналог британської системи StarStreak для кінетичного перехоплення цілей.

Останні новини:  Захист 100%: окупанти захищають Керченський міст огорожею з діжок з-під огірків

Характеристики нових ракет також викликають сумніви через затяжну серію невдач із попередніми спробами розроблення подібних комплексів.


wheel-news.com