Північна Корея вкрала конфіденційні дані про технологічні танки K2 Black Panther

19.08.2024   16:00    657

PPP показало, що «сили Північної Кореї» отримали доступ до конфіденційних даних, пов’язаних із радіорозвідувальними та розвідувальними літаками Baekdu та Geumgang, які є важливими для моніторингу діяльності Північної Кореї вздовж кордону. Крім того, була викрадена технічна інформація про K2 Black Panther , основний і найдосконаліший бойовий танк південнокорейської армії. Цей танк, розроблений Агентством оборонних розробок і виготовлений компанією Hyundai Rotem, є основою бронетехнічного потенціалу Південної Кореї, приблизно 260 одиниць перебувають на озброєнні та ще 150 знаходяться на стадії розробки. K2 оснащений 120-міліметровою самозарядною гарматою, передовою композитною бронею та системами активного захисту (APS), що робить його критично важливим активом для наземної оборони Південної Кореї.

Останні новини:  Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Окрім даних K2, кіберзловмисники також викрали інформацію про літаки-розвідники Baekdu та SIGINT/ELINT Geumgang, які є воєнізованими версіями Hawker 800XP, які перебувають на озброєнні з 2002 року. Ці літаки відіграють основну роль у зборі розвідданих за сигналами Північної Кореї, внесок у національну безпеку Південної Кореї. Крадіжка цієї інформації сталася в критичний момент, оскільки Південна Корея модернізує свій флот Бекду в рамках проекту, який очолює Korea Aerospace Industries (KAI), вартістю приблизно 640 мільйонів доларів США, метою якого є перетворення чотирьох додаткових реактивних літаків Dassault Falcon 2000LXS на передові розвідувальні літаки.

Ці витоки даних є серйозним випробуванням для кібербезпеки Південної Кореї, оскільки вони стосуються важливої ​​інформації, пов’язаної зі зв’язком, спостереженням, розвідкою та виявленням місцевості. Ці військові можливості мають важливе значення для національної оборони, і їх компроміс з боку Північної Кореї створює серйозну проблему для Сеула. PPP висловила стурбованість зростаючою загрозою північнокорейських кібератак, спрямованих на викрадення критично важливих технологій з національної оборонної промисловості, підкресливши нагальну необхідність посилення заходів кібербезпеки.




Нещодавні випадки крадіжки даних, зокрема щодо K2 Black Panther і дуету Baekdu-Geumgang duo, є частиною повторюваної моделі порушень кібербезпеки в Південній Кореї. У квітні минулого року північнокорейські кіберагенти проникли в мережі десяти південнокорейських виробників оборонних матеріалів, тоді як цивільний співробітник управління розвідки оборони передав Північній Кореї секретний список агентів військової розвідки Південної Кореї в іншому подібному інциденті. Ці повторювані інциденти викликали сумніви щодо ефективності кібербезпеки Південної Кореї та управління конфіденційною інформацією, пов’язаною з обороною.

Останні новини:  Rheinmetall розробляє легку штурмову машину CARACAL 4x4

У відповідь на ці зростаючі загрози PPP і головна опозиційна партія, Демократична партія, представили законопроекти, спрямовані на вдосконалення національної структури кібербезпеки в попередній Національній асамблеї. Однак ці ініціативи не просунулися, оскільки сторони розходяться в думці про те, яке агентство має контролювати ці зусилля. У своїй нещодавній заяві PPP закликала до швидкого перегляду кримінального законодавства для захисту національних інтересів, наголошуючи на невідкладності законодавчих дій для посилення захисту від кібератак.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати в банкоматах російську мову


wheel-news.com