Німеччина продовжить підтримку України попри бюджетні зміни

18.08.2024   17:12    289

Останнім часом в інформаційному просторі з’явилися повідомлення про можливе припинення військової допомоги Україні з боку Німеччини.

Однак, як заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий, такі твердження є некоректними та маніпулятивними. Насправді, ситуація є значно складнішою та потребує детального розгляду.

Бюджетний процес у Німеччині та його вплив на підтримку України

У Федеративній Республіці Німеччина наразі триває бюджетний процес, за яким уважно спостерігають українські дипломати. За словами Георгія Тихого, остаточне затвердження бюджету очікується в листопаді. Лише після цього стане відомо про конкретний рівень підтримки України на наступний рік.

Останні новини:  “Це просто робота”: екс-держсекретар США пояснив, як Трамп збирається розмовляти з Путіним

Важливо розуміти, що бюджетний процес не означає автоматичного припинення допомоги. Навпаки, він може призвести до реструктуризації та оптимізації фінансової підтримки.

Трансформація допомоги та міжнародні програми

Міністерство фінансів Німеччини повідомило, що частина допомоги Україні в майбутньому може бути перекладена на міжнародні програми. Зокрема, йдеться про рішення країн G7 виділити Україні кредити на суму 50 мільярдів доларів за рахунок заморожених російських активів.

Останні новини:  Ізраїль заявив про «нову фазу» війни - ЦАХАЛ зосередиться на північному фронті

Попри ці зміни, у Мінфіні Німеччини наголосили на тому, що Федеральний уряд продовжує підтримувати Україну у фінансуванні та оснащенні військовою технікою в обсягах, які перевищують допомогу будь-якого іншого європейського партнера.

Таким чином, хоча форма допомоги може змінюватися, Німеччина залишається надійним союзником України у її боротьбі за незалежність та територіальну цілісність.

Останні новини:  У Лівані назвали кількість жертв вибухів пейджерів і рацій

Ми теж писали нещодавно про таке: Німеччина призупиняє нове фінансування допомоги Україні.



pb-news.info