Назавжди вирішила проблему пожовтіння завʼязей огірків

15.08.2024   16:15    715

Павутинні кліщі – настільки малі шкідники, що їх майже неможливо розгледіти на листках огірків, але вони здатні серйозно нашкодити врожаю. Розповідаємо, як в домашніх умовах прибрати цих шкідників.

На огірках з’явився павутинний кліщ: що варто зробити?

Якщо ви виявили павутинного кліща на огірках, важливо розпочати боротьбу негайно, як тільки з’являться найперші ознаки цих шкідників. Хоча деякі городники вибирають всього-на-всього видаляти пошкоджене листя, проте такий спосіб може бути недостатньо ефективним, оскільки кліщі можуть вже поселитися й на інших частинах листків рослини. Через це рекомендується застосовувати більш надійні методи контролю.

Останні новини:  5 варіантів застосування бадилля чорнобривців восени

Не забувайте, що павутинні кліщі надзвичайно малі і можуть переноситися на руках або одязі. Саме тому радять завжди мити руки та, по можливості, переодягатися перед перевіркою інших грядок на городніх ділянках.

Народні способи прибирання павутинного кліща

Якщо ви бажаєте уникнути використання хімічних препаратів, то можна скористатися дієвими народними засобами для боротьби з павутинним кліщем. Один з варіантів – розчин аміаку, для приготування якого потрібно розвести 1 столову ложку аміаку в 5 літрах води. Отриманим розчином варто провести обприскування огірків, особливо звертаючи увагу на нижню сторону листя, яке слід піднімати під час обробки.

Останні новини:  Сусідка по дачі навчила, як змусити алое зацвісти вдома
Готую цей розчин для огірочків і назавжди забуваю про павутинного кліща

Ще один метод включає корицю. Для цього у невеличкій банці необхідно змішати 1 столову ложку кориці та п’ять ложок олії, яка не містить запаху. На дно каструлі постелити серветку, далі поставити на неї банку та залити тепленькою водою практично до країв. На слабкому вогні довести до кипіння, залишити приблизно на 10-12 хвилин, а після цього поставити в темному місці приблизно на 24 години. Потім у 1 літр води слід додати 1 столову ложку рідкого мила та 1 столову ложку суміші, все ретельно збовтати і провести обприскування пошкоджених рослин, уникаючи потрапляння рідини на ґрунт.




Також можна використовувати солодкі напої, такі як лимонад, пиво, квас чи сироватка. Для цього всього лише потрібно налити їх у пульверизатор і щедро обробити рослини. Інший спосіб – присипати внутрішню сторону листя порошком кориці, хоча цей спосіб не завжди є повністю ефективним.

Останні новини:  Як зберігати огірки на зиму



noviydoctor.com