5 помилок у догляді, від яких шкіра буде лущитися і сохнути

05.08.2024   13:40    45

Лушпиння і стягнутість шкіри — одна з найбільш дратівливих проблем. І відчувається гидко, і візуально не компліментарно — косметика лягає нерівно, звертаючи увагу на кожній лусочці. Брр!

Адже цього можна уникнути, якщо не робити помилок у догляді, які ці самі лущення і стягнутість викликають. Перевіряйте себе — раптом ви теж у списку поганих дівчаток!

Агресивно очищаємо шкіру

Очищення — найважливіший етап для здоров’я та краси нашої шкіри. Але іноді ми так завзято (не шкодуючи обличчя свого) боремося з надлишками себуму та забруднень, що несвідомо робимо гірше.

Це, наприклад, стосується пілінгу. Якщо використовувати його дуже часто, він порушує захисний ліпідний шар епідермісу. У результаті волога безконтрольно випаровується, з’являються роздратування та неприємні відчуття.

Останні новини:  Як позбутися самотності у стосунках

Щоб не травмувати шкіру та не пошкодити її захисний бар’єр, робіть глибоке очищення раз на тиждень (для жирного типу можна збільшити до 2 разів). Від скрабів для обличчя краще відмовитись — їхні абразивні частинки надто агресивні. Спробуйте засоби з більш м’якою дією, наприклад ензимну пудру.

Для щоденного очищення вибирайте засіб, який підходить саме вашому типу шкіри. Якщо ви вмиваєтеся прямо до скрипу, а потім відчуваєте стягнутість — швидше міняйте продукт на м’якший.

Вмиваємось гарячою/холодною водою

Вода впливає на стан шкіри, особливо чутливої. Занадто висока чи низька температура — це величезний стрес для епідермісу, зокрема його захисного шару.

Якщо не хочете пересушити обличчя, вмивайтеся теплою або прохолодною водою, яка буде комфортна вам за відчуттями.

Останні новини:  Як вивести жирну пляму з одягу без прання

Використовуємо недостатньо засобів

Так, так просто. Іноді ми банально недостатньо зволожуємо шкіру. Наприклад, сухому типу не вистачить лише зволожуючого крему, потрібно підкріплення у вигляді тонера або сироватки (вибирайте засоби з ніацинамідом, скваланом, гіалуронкою, сечовиною, гліцерином).

І пам’ятайте, що багато продуктів не самі дають воду епідермісу, а замикають її всередині шарів, тому дуже важливо наносити зволожуючі засоби відразу після вмивання — поки шкіра волога і продукту є що запечатувати.




Не бійтеся нашарувати продукти: якщо нанести засоби в правильному порядку, то вони лише посилять дію один одного.

Зазвичай доглядові засоби наносять у такому порядку: тонік чи тонер — сироватка — крем. Якщо шкіра особливо зневоднена: тонер — емульсія — сироватка — крем.

Останні новини:  Ветеринари виявили найдієвіший спосіб охолодити собаку в разі перегріву

Не закриваємо догляд кремом

Цей пункт плавно випливає із попереднього. Помітили, що останній етап нанесення засобів — це завжди крем?

Сироватка для обличчя — чудовий б’юті-засіб, який може перетворити вашу шкіру. Щоправда, про якийсь результат можна забути, якщо не закривати її щільнішим продуктом.

Обов’язково завершуйте догляд кремом — він дозволить активним речовинам із сироватки ефективно працювати і запобігає випару вологи.

Використовуємо шкідливий спирт у догляді

Зазвичай цим грішать володарки жирної чи проблемної шкіри, оскільки у засобах від акне деякі марки, на жаль, використовують прості спирти, які дуже сушать. Ретельно перевіряйте склади. Якщо в них є Alcohol Denat, Ethanol (Ethyl Alcohol), Isopropyl Alcohol (Isopropanol), то після використання продукту вам не уникнути стягнутості і лущення.


lady.kyiv.ua