Британія уперше конфіскувала активи російського мільярдера, – Bloomberg

30.07.2024   18:00    52

Великій Британії вперше вдалося конфіскувати кошти у російського мільярдера за спробу обійти санкції. Йдеться про активи олігарха Петра Авена на 1 млн доларів.

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Зазначається, що керуючий майном росіянина погодився сплатити близько 750 тисяч фунтів стерлінгів або 963,26 тис. доларів в рамках угоди, що дозволить завершити дворічне розслідування у справі про спробу ухилення від санкційних обмежень.

Останні новини:  Румунія попросила Україну збивати російські безпілотники, що летять на її територію, – FAZ

“Перша успішна конфіскація NCA коштів у межах розслідування можливого ухилення від санкцій є важливою віхою, яка повинна стимулювати подальші дії щодо забезпечення дотримання санкцій”, – повідомив радник з адвокатської діяльності в Spotlight on Corruption Джеймс Болтон-Джонс.

Окрім того, конфіскують тисячі фунтів стерлінгів у готівці, що були вилучені у маєтку олігарха у передмісті Лондона, передані згідно із законодавством про “доходи, отримані злочинним шляхом”.

Сам Авен немає рахунків, відкритих у Британії, однак його підозрювали у використанні рахунків своєї дружини та компанії з управління майном як “скарбничку” на фінансування власного життя.

Останні новини:  Турецький виробник бронетехніки відкриває новий завод у Великобританії


expert.in.ua