Ці прості рослини неодмінно допоможуть вам прибрати комарів з ділянки

29.07.2024   05:40    45
Влітку всім нам здатні надокучати комарі. Розповідаємо, які рослини варто поставити на підвіконні або посадити на клумбі, щоб з легкістю прибрати цих в’їдливих комах з ваших ділянок.

Існують деякі види рослин, котрих надокучливі комахи бояться як вогню. Тому, якщо їх розмістити на підвіконні у горщиках або посіяти на ділянці, то комарів, кліщів та мошок зніме як рукою.

Однією з рослин, яку бояться комарі, є чорнобривці. Ці види квітів достатньо поширені в українській місцевості. Крім того, вони здатні відлякувати своїм “потужним” ароматом не тільки комарів, а ще й гризунів та інших видів шкідників.

Наступною рослиною є котяча м’ята. Вона належить до багаторічних рослин, у складі якої є непталактон. Саме завдяки цій речовині вона здатна з легкістю відлякувати комарів, мошок та кліщів. Період квітнення м’яти триває з липня до вересня. Крім того, на ділянці можна посіяти “потужну” композицію з трав, зокрема м’яти, чебрецю та фенхелю. Ці пряні трави здатні створити надзвичайно сильний аромозахист, котрий без зайвих зусиль допоможе прогнати набридливих комах з вашої ділянки.

Останні новини:  Як боротися із спітнілими вікнами: поради від досвідчених господарів квартир

Ще однією рослиною, яка досить вправно справляється з місією відлякувати комарів, є базилік. Комахи прямо будуть тікати як “ошпарені”, якщо на вашій грядці або підвіконні буде рости лимонний базилік.

Наступна рослина – шпороцвітник. Він належить до кімнатних рослин та має характерний запах, котрий здатний відлякувати комах. В основному його використовують для прикрашання інтер’єру кімнат чи балконів, але він також відмінно підходить для альтанок або ж відкритих терас. Проте зверніть увагу, що ця рослина дуже боїться морозів, тому на період зими її рекомендується забирати в оселю.

Останні новини:  Продукт, який є на кожній кухні, назвали засобом від проблем зі шкірою

Ще одна рослина, яку знають практично всі та яка чудово відлякує комарів, є лаванда вузьколиста. До того ж вона має досить сильний заспокійливий ефект. Саме тому лаванда також легко допоможе позбавитися від нервового напруження та стресу.




Також експерти рекомендують використовувати цитронелу (“лемонграс” або ж “лимонна трава”). Вона належить до багаторічних рослин, яку можна вирощувати і в горщиках, і на підвіконні. Крім того, екстракт цієї рослини часто можна зустріти у складі засобів проти комарів, оскільки комахам не подобається її аромат.

Останні новини:  Найбільш дієві методи очистити каструлю від жовтого нальоту