Археологи розгадали загадку столиці Юдейського царства

27.07.2024   21:30    3

Під час проведення розкопок у Єрусалимі археологи натрапили на масивний рів. Відкриття було зроблено на території національного парку «Єрусалимські стіни». При глибині 9 м рів має ширину 30 м, пише Heritage Daily.

Рів між Містом Давида та Храмовою горою було викопано за часів Юдейського царства. Він виступав у ролі бар’єру між верхнім містом із палацом та південним житловим районом. На думку співробітників Ізраїльського управління давнини, природний ландшафт був примусово змінений правителями Єрусалиму з метою демонстрації своєї влади.

Останні новини:  Астрофотограф сфотографував секретний американський військовий супутник

За словами професора Тель-Авівського університету Юваля Гадот, зроблене в Єрусалимі відкриття змусило вчених переглянути гіпотезу археолога Кетлін Кеньйон із Великобританії. Вона працювала у Місті Давида у 1960-х роках.

Природний скельний схил Кеньйон помилково визнала долиною. Археологи встановили, що він є частиною рову. Визначити точний період його створення не вдалося. Активне будівництво в Єрусалимі велося близько 3800 тому, тобто в середньому бронзовому столітті. За словами доктора Іфта Шалев з Ізраїльського управління давнини, якщо рів вирили в цей період, то він використовувався для захисту Міста Давида з півночі, де знаходилося його єдине вразливе місце.

Останні новини:  У Туреччині знайшли 2700-річні щити та шолом представників могутнього царства