Польща підписала багатомільярдну угоду на нові бойові машини

11.07.2024   19:00    29

Контракт на суму приблизно 2,6 мільярда злотих (661 мільйон доларів) був підписаний між Державним казначейством – Агентством озброєння та консорціумом, до складу якого входять Huta Stalowa Wola SA, Polska Grupa Zbrojeniowa SA, Rosomak SA та WB Electronics SA

Угода передбачає закупівлю 58 броньованих машин «Росомак», оснащених пусковими установками протитанкових керованих ракет SPIKE-LR. Крім того, контракт включає логістичний пакет, який включає запасні частини.

Останні новини:  Rheinmetall показала найпередовіший танк країн НАТО

Поставки планується завершити між 2026 і 2027 роками, що значно посилить військову техніку Польщі.

Турельна система ZSSW-30 була розроблена спільними зусиллями Huta Stalowa Wola SA та WB Electronics SA, результатом чого є прототип і технічна документація. Комплекс призначений для ураження броньованих цілей, укріплень противника та забезпечення вогневої підтримки під час ведення бойових дій. Електрооптичні системи башти дозволяють працювати в різних погодних умовах, як вдень, так і вночі.

Основним озброєнням «Росомака» з системою ZSSW-30 є автоматична гармата Bushmaster Mk.44S, здатна вести автоматичний і напівавтоматичний вогонь п’ятьма різними типами боєприпасів, включаючи програмовані снаряди. Допоміжне озброєння включає модифікований 7,62-мм кулемет УКМ-2000С і спарену пускову установку протитанкових керованих ракет SPIKE-LR. Зброя може заряджатися як зовні, так і зсередини.

Останні новини:  Китай і Японія домовилися про врегулювання суперечки через скидання води з АЕС у Фукусімі

Однією з визначних особливостей системи ZSSW-30 є її здатність командира та оператора зброї незалежно спостерігати, виявляти, ідентифікувати та супроводжувати наземні та повітряні цілі за допомогою функції автотрекера. Система також дозволяє екіпажу працювати в режимі «мисливець-вбивця», коли командир ідентифікує та визначає місцезнаходження цілі, яка потім передається оператору зброї для націлювання та знищення.

Останні новини:  У США назвали деякі аспекти плану перемоги України


wheel-news.com