Кінологи назвали 4 грубі помилки під час виховання собаки

26.06.2024   21:00    244

Безсумнівно, всі господарі намагаються приділяти достатньо уваги догляду та вихованню собак. Однак іноді господарі роблять неочевидні помилки, які можуть нашкодити улюбленцю. Для того, щоб цього уникнути, важливо пам’ятати і дотримуватися кількох простих правил.

Недоречне покарання

Собаки дуже віддані тварини. Причому вони будуть вірні своїм господарям за будь-яких обставин. Однак не варто карати собаку з приводу і без. Адже деякі безглузді та необґрунтовані заборони можуть негативно позначитися на психіці вашого чотирилапого друга.

Останні новини:  Народна хитрість, щоб мурахи не шкодили деревам

Надмірна вимогливість

Не варто чекати від собаки якихось серйозних успіхів майже одразу після початку навчання. Тварині може бути важко одразу запам’ятати деякі команди. А іноді собаки і зовсім просто не розуміють, чого ви від них хочете. Так що наберіться терпіння і продовжуйте навчання. З часом вихованець навчиться виконувати всі команди.

Покарання при заклику

Якщо ви збираєтеся покарати собаку, то вже точно не варто спочатку підкликати його до себе. В іншому випадку у тварини виробляться негативні асоціації. І надалі вихованець буде просто відмовлятися до вас підходити.

Останні новини:  Як відмити духовку без їдкої хімії за 30 хвилин

Ігри на самоті

Безсумнівно, вихованець іноді повинен грати сам по собі. Однак не варто забувати і про інтерактивні ігри. Собаці важливо взаємодіяти з господарем або іншими тваринами. Це допомагає вихованцеві розвиватися, а також підтримувати активність як у розумовому, так і фізичному плані.