Як вибрати навушники для телефона

41

Останніми роками мобільний телефон перетворився на універсальний пристрій для доступу до найрізноманітнішого контенту, в тому числі і музики у високій якості. Чимало потокових сервісів пропонують доступ до мільйонів треків в декілька кліків за невелику плату, то ж залишилось лише взяти хорошу пару навушників і насолоджуватися музикою. Вибір моделі для телефону є доволі непростим процесом, оскільки якщо відкрити каталог: https://soundmag.ua/ru/catalog/headphones/?head_function_new=533, можна побачити понад пів тисячі пропозицій в дуже широкому ціновому діапазоні. Для того, щоб обрати оптимальну пару саме для ваших потреб, пропонуємо розібратися в ключових характеристиках, на які варто звертати увагу перед купівлею.

Основні параметри навушників для телефона

В першу чергу варто розібратися з типом підключення, оскільки від цього залежать всі подальші кроки. Багато років золотим стандартом підключення мультимедійних навушників був 3.5мм роз’єм, але останнім часом всі смартфони випускаються без нього. Це приводить нас до першого питання: який тип підключення обрати? З бездротовими моделями все зрозуміло, більшість із них повністю сумісні зі смартфонами, якщо мають модуль Bluetooth. Якщо мова про провідні навушники, то вам знадобиться або перехідник, або зовнішній портативний ЦАП/підсилювач, який часто називають “свисток”. Так, його доведеться купувати окремо, але він забезпечить значно вищу якість звучання, ніж перехідник.

Якщо ви вирішили зупинитися на бездротовому типі підключення, перевіряйте, які кодеки підтримують ваші навушники та телефон. Кодек, це спосіб кодування сигналу для подальшої його передачі з джерела звуку на навушники. Поширеними кодеками є SBC та AAC, але вони не підтримують високий бітрейт. Для максимальної якості звуку дивіться в сторону кодеків aptxHD або LDAC, які зустрічаються в середньобюджетних та дорогих  навушниках. Але навіть так вони не здатні конкурувати із класичним провідним підключенням. Тому аудіофілам однозначно доведеться дивитися в сторону зв’язки ЦАП/підсилювач плюс провідні навушники.




Далі варто згадати про конструкцію та тип акустичного оформлення. Теоретично підійдуть будь-які варіанти, але на вулиці та в транспорті все ж комфортніше використовувати компактні накладні або внутрішньоканальні навушники, оскільки вона значно легші, і займають менше місця. З цієї ж причини дивіться в сторону закритих навушників, щоб отримати кращий рівень пасивної звукоізоляції. Відкриті моделі підійдуть тільки якщо ви будете слухати їх вдома, де вам не заважатиме сторонній шум. До речі, беззаперечною перевагою безпровідних навушників є технологія активного шумозаглушення ANC, яка значно покращує акустичний комфорт власника.

Останні новини:  Как выбрать посуду для ресторана, кафе или бара

Додатковий функціонал навушників для телефона

Дуже бажано, щоб навушники мали вбудований мікрофон для власне розмов по телефону. Він повинен добре вловлювати ваш голос, і при цьому відсікати сторонні шуми. Для бездротових моделей враховуйте показник автономності. Якщо повнорозмірні навушники можуть працювати від одного заряду батареї до 40-70 годин, то для TWS ця цифра складає 5-7 годин. При цьому останні зазвичай оснащені кейсом для зберігання, який може підзарядити їх декілька разів.

Останні новини:  Тепловізори iRay інновації, що відкривають нові горизонти

Ну і мабуть, варто сказати кілька слів про дизайн. Все ж на ринку чимало пропозицій з нестандартним зовнішнім виглядом, корпусами із акрилу чи смоли, які розфарбовані майстрами вручну. Це хороший спосіб крім якісного звуку ще й підкреслити свою індивідуальність. В будь-якому випадку ми радимо перед купівлею зайти в магазин, поміряти моделі, які вас цікавлять, послухати в них улюблені треки, і лише після цього робити остаточний вибір. Довіряйте своїм вухам.

Останні новини:  Как выбрать посуду для ресторана, кафе или бара