Який смартфон Xiaomi вибрати в 2024 році: ТОП 6 преміум моделей

315

Компанія Xiaomi, що з’явилася більше 10 років тому, пройшла довгий шлях від невеликого маловідомого виробника, натхненого продуктами Apple, до впевненого лідера ринку смартфонів. Бренду вдалося створити окрему ідентичність, і з того часу Сяомі значно диверсифікувались, зробивши смартфони головними в своєму каталозі. Вони вже випередили Samsung!

Телефони Xiaomi орієнтовані на пошук правильного співвідношення ціни та якості, особлива увага тут приділяється програмному забезпеченню. Інтерфейс MIUI пропонує один із найсильніших відходів убік у всесвіті Android.

Серед недоліків відзначимо майже патологічну схильність Сяомі щороку випускати десятки найменувань, з дуже близькими назвами, характеристиками та цінами. Навіть ті, хто щодня стежать за новинами компанії, деколи плутаються в асортименті… Щоправда це не стосується флагманів.

Якщо вас цікавлять найкращі смартфони Сяомі, ось вам невеликий огляд моделей преміум. Добірку підібрали фахівці магазину гаджетів AVIC, де їх можна замовити за вигідними цінами.

Який смартфон Xiaomi купити в 2024 році?

Флагман без компромісів. Смартфон Xiaomi 13 Ultra

Смартфон для тих, хто любить знімати ролики: на Xiaomi 13 Ultra можна записувати відео в кінематографічній якості 4K зі швидкістю до 60 кадрів на секунду. Ще одна фішка – підтримка оптичного п’ятикратного зуму: на пристрій легко «зафіксувати», наприклад, сполоханих диких тварин з великої відстані. Зберігати відзнятий матеріал можна на внутрішньому накопичувачі ємністю 512 ГБ. З продуктивністю тут також усе гаразд. Чіп Snapdragon 8 Gen 2 у складі Xiaomi 13 Ultra «вивезе» будь-яку мобільну гру на «максималках». А ще Xiaomi 13 Ultra швидко заряджається – всього за 35 хвилин від 0 до 100%. Не підійде смартфон, хіба що, ненависникам «лопат» – 13 Ultra досить громіздкий за рахунок дисплея з діагоналлю 6,73 дюйми та своєрідного блоку камер.




Збалансований флагман. Смартфон Xiaomi 13 Pro

Продуктивності Xiaomi 13 Pro вистачить не на один рік. У ньому встановлена топова начинка – Snapdragon 8 Gen 2, до 512 ГБ швидкої внутрішньої пам’яті останнього стандарту UFS 4.0, 8/12 ГБ ОЗУ LPDDR5. Основна камера представлена трьома сенсорами по 50 МП кожен – головний, телефото-, надширококутний. Xiaomi 13 Pro, як і модель Ultra, здатний знімати відео 4K/60 fps, а оптичний зум обмежений 3,2X. Щодо корпусу, то виробник дещо заощадив на матеріалах: задня частина смартфона покрита склом, а не шкірозамінником, як у Xiaomi 13 Ultra.

Останні новини:  Основные инструменты для работы со кожей

Найгірший кошмар конкурентів. Смартфон Xiaomi 13T

Xiaomi 13T з’явився в продажу восени і відразу завоював любов користувачів за рахунок високої продуктивності (дякуючи чипу Dimensity 8200 Ultra) та відмінної зйомки на рівні дорожчих пристроїв. В пристрої встановлено просунуту камеру з оптикою Leica і телефотомодулем з підтримкою подвійного оптичного зуму, що дозволяє знімати об’єкти на відстані без втрати якості. Ті, хто часто «заливає» смартфони, будуть раді дізнатися, що Xiaomi 13T захищений від води та пилу за стандартом IP68 і може витримати занурення під воду на глибину до півтора метра на кілька десятків хвилин. Водночас, не бажано впускати Xiaomi 13T – пластикові грані корпусу можуть тріснути.

Останні новини:  Kia Sportage - оптимальний автомобіль для великого міста

Коли потужності Xiaomi 13T недостатньо. Смартфон Xiaomi 13T Pro

Не вистачає потужності Xiaomi 13T? Тоді тримайте модель 13T Pro. У смартфоні встановлено чип Dimensity 9200+, на 40% продуктивніший за Dimensity 8200 Ultra. Це помітно не тільки в іграх та «важких» додатках. У Xiaomi 13T Pro завдяки більш продуктивному чипу розблоковано режим зйомки 4K зі швидкістю 60 кадрів за секунду. Модель випускається у максимальній конфігурації з 16 ГБ ОЗУ та накопичувачем 1 ТБ.

Флагман нового покоління. Смартфон Xiaomi 14

Новинка кінця 2023 року. Xiaomi 14 на топовому процесорі Snapdragon 8 Gen 3 має три 50-мегапіксельні камери з телефотомодулем, що дозволяють робити шикарні знімки навіть віддалених об’єктів. Втомилися від MIUI? Операційна система HyperOS надасть новий досвід використання смартфонів Сяомі. LTPO-дисплей з піковою яскравістю 3000 ніт робить читабельним зображення на екрані навіть за прямого потрапляння сонячних променів. Xiaomi 14 не додав у розмірах. Девайс все ще компактний – 6,36 дюйми. Саме тому отримав скромний акумулятор – 4610 мАг. Тож на тривалий час автономної роботи можна не розраховувати.

Останні новини:  Тепловізори iRay інновації, що відкривають нові горизонти

Найкраща пропозиція Xiaomi. Смартфон Xiaomi 14 Pro

Очолює рейтинг смартфонів Xiaomi смартфон 14 Pro. Багато в чому він схожий на базову конфігурацію, але пропонує більший дисплей (6,73 дюйма), більш місткий акумулятор (4880 мАг) та камеру, яка може змінювати розмір діафрагми (f/1.4-f/4.0). Завдяки цьому смартфон робить чудові знімки у будь-який час доби. Xiaomi 14 Pro доступний у титановому корпусі – прямо як iPhone 15 Pro.

Xiaomi 14 вже доступний в Україні за 45 000 грн, а Xiaomi 14 Ultra в Європі коштує від €1500.

В інтернет-магазині AVIC вже діє передзамовлення цих моделей. А інші смартфони Сяомі можна купити за вигідною ціною.