5 маринадів для шашлику на грилі або для приготування у духовці

26

Чи не кожен господар та господиня мають не тільки власний рецепт борщу, а й спеціальний маринад для шашлику. Та іноді хочеться особливої страви або нових смакових поєднань. Коли часу на маринування, тести й дослідження найліпшого маринаду немає й хочеться саме реберець, сміливо замовляйте страви з тієї самої львівської Реберні https://kyiv.fest.delivery/product-category/rebernia/.

В інших випадках обирайте поєднання з нашої підбірки звичних і цікавих на смак маринадів. У будь-якому разі поїсте смачно!

Найперш ретельно оберіть м’ясо та наріжте приблизно однаковими прямокутними шматками. Добре посоліть і поперчіть, натріть м’ясо. Щоб створити смачну страву, обирайте один із 5 маринадів (кількість інгредієнтів на 1 кг):

  1. Маринад із цибулею: 4 великі цибулини натріть або перебийте у блендері, змішайте з м’ясом та залиште мінімум на 3 години.
Останні новини:  Как выбрать посуду для ресторана, кафе или бара

У цибулевому маринаді м’ясо дуже швидко замаринується і буде супер м’яким та соковитим, а ще зникне специфічний запах. Можете додати улюблені спеції чи свіжу сезонну зелень.

  1. Маринад із кефіром: 400 г кефіру, цедра одного лимона, 1 ч.л. соку лимона, 1 ст.л. коріандру.

Натріть цедру лимона, додайте до кефіру, вичавте трохи соку, додайте коріандр (або інші спеції до птиці), додайте суміш до вже посоленого м’яса. Залиште маринуватися наніч.

Якщо любите нежирне й ніжне м’ясце на грилі, просто додайте цей варіант у свою книгу рецептів, маринад пасуватиме до птиці (курки, індички). Якщо чергувати шматочки м’яса з грибами, цибулею, кабачком або іншими овочами, отримаєте повноцінну й здорову страву.

  1. Соєвий маринад: 100 г соєвого соусу, 4 ст.л. гірчиці, 3-4 зубчики часнику, 1 ст.л. коріандру (або хмелі-сунелі), 1 ст.л. олії.
Останні новини:  Тепловізори iRay інновації, що відкривають нові горизонти

Часник пропустіть через прес, усі складові змішайте, натріть отриманою сумішшю м’ясо та залиште маринуватися наніч.

  1. Маринад із ківі: 1 ківі, 2 цибулини, 0,5 склянки мінеральної води.

Ківі перебити у блендері, цибулю дрібно порізати, додати до м’яса, додати мінеральну воду й усе добре перемішати. Смажити можна за 1-2 години.

  1. Маринад із вином: 1 склянка вина, 1 ч.л. бальзамічного оцту, 1-2 цибулини, 1 лимон, 0,5 ч.л. гвоздики, 0,5 ч.л. розмарину, 1 ст.л. олії.
Останні новини:  Основные инструменты для работы со кожей

Цибулю подрібнити, змішати з рештою інгредієнтів, додати до м’яса й залишити маринуватися мінімум на 6 годин.




Шашлики — це не просто страва, а вже назва процесу. Коли всі разом із друзями чи родиною вибираєтеся на природу, готуєте смаколики, рибалите чи граєте в активні ігри. Зберігайте варіанти маринадів, аби спробувати цікаві смаки звичної страви. А коли часу немає або ж за вікном падає сніг чи дощ, замовляйте доставку скориставшись сервісом !Fest Доставка.

Уже не раз довели, що смачне м’ясо з димком, приготовлене на грилі, доступне цілий рік. Вам лишається тільки обрати гарнір та організувати дозвілля для компанії.