Зміцнює серце та судини, покращує захист від раку: чим ще корисна шипшина

Сьогодні,   13:34    304


“Шипшина є продуктом-рекордсменом за вмістом вітаміну C. Багатий вітаміном C і сушена шипшина, хоча для отримання користі його потрібно правильно заварювати”.

Тим, хто використовує сухі ягоди, Лангауер порадила заливати їх не окропом, а водою в 60 або 70 градусів, після чого їх ще необхідно деякий час наполягати.

Завдяки високим дозам вітаміну C шипшина ефективно допомагає зміцнювати імунну систему, добре підтримує організм при застуді.

Останні новини:  Чому заморожувати смажену їжу – небезпечно для здоров’я

«Якщо ми застуджуємося, починаємо захворювати і в цілому себе не дуже добре відчуваємо, то тут шипшина може стати доречною», – сказала фахівець.

Також, додала нутриціолог, велика кількість вітаміну C, що є сильним антиоксидантом, робить шипшину корисною для профілактики онкологічних захворювань. Під впливом стресу та інших факторів в організмі накопичується велика кількість вільних радикалів – окислювачів, здатних руйнувати цілісність клітин, проеціюючи тим самим їх злоякісні зміни. Вітамін С, якого так багато в шипшині, будучи потужним антиоксидантом, знищує вільні радикали – це уповільнює старіння організму і робить його краще захищеним від раку.

Нарешті, шипшина дуже корисна для серця.

Останні новини:  На яких ділянках тіла виникають найнебезпечніші родимки: пояснює онколог

«Шипшина рекомендована тим, хто має носові кровотечі, варикозне розширення вен та інші судинні проблеми. Він містить велику кількість біофлавоноїдів, які зміцнюють судини та серце», – поінформувала Лангауер.


useti.org.ua