Водіїв закликають звертати увагу на 8 критичних індикаторів на панелі приладів

Сьогодні,   00:31    450
Водіїв закликають звертати увагу на 8 критичних індикаторів на панелі приладів

При запуску двигуна всі індикатори на панелі приладів спочатку загоряються, а потім гаснуть, якщо з автомобілем все гаразд. Однак, якщо деякі індикатори залишаються ввімкненими, варто звернути на це увагу та усунути проблеми, щоб уникнути серйозних несправностей. Фахівці СТО пояснили, на які саме індикатори потрібно звертати особливу увагу.

Що радять експерти:

Значок масла сигналізує про зниження тиску масла в двигуні, і його ігнорування може призвести до серйозних проблем із ДВЗ. Часто проблему можна вирішити, доливши технічну рідину. Червоний термометр вказує на можливий перегрів двигуна, що може бути наслідком несправності термостата або витоку охолоджуючої рідини.

Останні новини:  Skoda показала фінальні тизери кросовера Elroq: прем’єра незабаром

Червоний знак оклику в дужках або значок АБС свідчать про проблеми з гальмівною системою, що робить подальшу експлуатацію авто небезпечною до усунення несправностей. Індикатор кермового управління із знаком оклику повідомляє про несправності в системі рульового управління, і в цьому випадку водіння також заборонено. Якщо загоряється індикатор “АТ”, це означає проблеми з автоматичною коробкою передач, і негайне зупинення може запобігти дорогому ремонту. Причиною може бути перегрів або нестача технічної рідини.

Індикатор “4×4” свідчить про проблеми з повним приводом автомобіля, а червоне світло акумулятора вказує на недостатній заряд або несправність генератора.

Останні новини:  Названо найбезпечніший вид автомобільних доріг


nnews.com.ua