Власники Land Rover Defender звинувачують виробника у дефектах лобового скла

Сьогодні,   09:31    154


Власники Land Rover Defender звинувачують виробника у дефектах лобового склаВласники Land Rover Defender звинувачують виробника у дефектах лобового скла

Власники автомобілів Land Rover Defender 2020-2022 виробничих років подали на компанію JLR до суду, звинувативши автовиробника у продажу машин із дефектним лобовим склом. За словами позивачів, вітрове скло їх автомобілів тріскає пісок, що летить від коліс інших машин.

Що відомо про ситацію

У позові, поданому до Окружного суду США по округу Нью-Джерсі, зазначається, що до Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA) було направлено кілька скарг власників на несправне лобове скло.

Один із трьох позивачів, Стівен Вайбер, каже, що він отримав Defender 2020 року випуску у вересні 2020 року, а у березні 2022 року лобове скло тріснуло після удару невеликим каменем. Пошкодження швидко поширилися, і коли Зайбер зв’язався з Land Rover, щоб замінити його, вони сказали йому, що заміна вітрового скла на той час була недоступна. На заміну лобового скла у дилера пішло більше місяця, проте на цьому невдача чоловіка не закінчилася.

Останні новини:  Новий кросовер Renault 4: презентація та деталі

У липні 2023 року нове лобове скло тріснуло, що вимагало ще однієї заміни, яка коштувала Зайберу більш ніж 2,100 доларів. Але вже березні цього року тріснуло і воно, що зажадало нового скла за ціною 2471 долар.

Іншому позивачеві, Крісу Робінсону, схоже, пощастило ще менше. За останні чотири роки його Defender вимагав заміни п’яти вітрового скла.

Останні новини:  Поліцейський розповів, де не можна зберігати документи на автомобіль

У позові стверджується, що лобове скло, яке використовується Jaguar Land Rover, або виготовлене з неякісних матеріалів, або є дефект конструкції самого Defender. У ньому також зазначено, що автовиробник знає дефект, але відмовився від його усунення за гарантією.

« Дефект лобового скла становить надзвичайну загрозу безпеці водіїв, пасажирів та пішоходів », – йдеться у позові. « Вітрове скло, що мимоволі розбивається або тріснуло, може погіршити огляд для водія, відволікти його від дороги і призвести до зміщення скла, яке може завдати травми водіям, пасажирам і пішоходам ».

Позивачі вимагають компенсації за шкоду, заподіяну гаданим дефектом, а також гонорарів адвокатів, судових витрат та суду присяжних.





uamotors.com.ua

Останні новини:  ТОП-5 найнадійніших дизельних автомобілів з пробігом