У Парижі розпочинається судовий процес над Ле Пен та її однопартійцями

Сьогодні,   10:51    374

У понеділок, 30 вересня, лідерка ультраправих Франції Марін Ле Пен постане перед Паризьким кримінальним судом. Її та ще 26 осіб судитимуть у справі щодо привласнення коштів Європейського Союзу для оплати праці помічників депутатів Європарламенту.

Партію Ле Пен «Національне об’єднання» (до червня 2018 року — «Національний фронт») обвинувачують у фіктивному працевлаштуванні помічників депутатів від цієї політсили у Європарламенті, які отримували кошти за цю роботу, а фактично працювали на партію, передає Укрінформ з посиланням на France Info.

Останні новини:  Бункер вистояв, тіло знайшли без пошкоджень: ЗМІ розповіли, від чого помер Насралла

«Парламентські помічники не працюють на Європейський парламент. Вони є політичними помічниками обраних представників. Вони не є посадовими особами Європарламенту», — так пояснювала їхню роль Ле Пен під час попереднього судового розгляду.

Лідерка «Національного об’єднання» пообіцяла упродовж тих тижнів, що триватиме процес, особисто доносити цю позицію партії до суддів.

Підозри у розкраданні коштів стали більш очевидними, коли навесні 2015 року була опублікована організаційна структура «Національного фронту». Шістнадцять депутатів Європарламенту від НФ і 20 парламентських помічників обіймали офіційні посади в партії, хоча мали працювати у Брюсселі та Страсбурзі. Європарламент, який подав цивільний позов, оцінив свої збитки у 6,8 мільйона євро за період з 2009 по 2017 рік.

Серед обвинувачених також Жан-Марі Ле Пен, 96-річний батько триразової кандидатки в президенти, однак він не зможе бути присутнім у суді через стан здоров’я.

Останні новини:  “Нам потрібна Росія”: в Австрії не хочуть обривати зв’язку з Москвою

Процес триватиме до 27 листопада. Марін Ле Пен загрожує до десяти років позбавлення волі, штраф у розмірі до 1 мільйона євро та додаткове покарання у вигляді позбавлення права брати участь у виборах на десять років. Однак навіть якщо політикиню визнають винною, апеляція все ж може дозволити їй балотуватися на президентських виборах 2027 року.

Останні новини:  Бельгійського священика заарештували після ночі сексу з британським колегою

Фото: EPA-EFE/IAN LANGSDON


news-xl.net