Шикарне тісто для пиріжків і булочок

Сьогодні,   13:00    459

 

Вітаю. Сьогодні ділюся рецептом свого улюбленого здобного тіста. Це тісто мене ще не підводило. Випічка з цього тіста залишається м’якою кілька днів.

Приготування:

У мисці з’єдную дріжджі, цукор, сіль і заливаю все теплим молоком розбавленим з водою. Рідина має бути не холодною і не гарячою, а саме теплою. Ідеальна температура 36-38 градусів.

Останні новини:  Знайшла альтернативу дорогій закусці з магазину: вийшов майже такий самий смак

Добре все перемішую та додаю жовтки. На жовтках тісто виходить ніжнішим.

Далі, поступово починаю додавати просіяне борошно. Коли тісто вийшло густим, додаю м’яке вершкове масло. Вмішую масло в тісто і підсипаю ще борошно. Коли вийшло тісто зібрати в грудку, переношу його на стіл. На столі вимішую близько 10 хвилин.

Спочатку тісто буде дуже липким. Але поступово воно перестане липнути до рук і столу. Головне запастись терпінням. Щоб тісто відлипало від столу, можна допомогти собі шпателем. Якщо немає шпателя, скористайтесь старою пластиковою карткою))).

Останні новини:  Як приготувати густе сливове варення на сковороді

Тісто перекладаю в посуд змащений олією і накриваю зверху плівкою або рушником. Забираю у тепле місце без протягів. Ідеальна температура у приміщенні 22-25 градусів.




Тісто має збільшитися вдвічі-втричі.

Тісто знову обминаю і ділю на частини. Зазвичай я роблю кульки тіста вагою 50 г. Готові кульки тіста обов’язково накриваю плівкою, щоб тісто не засихало і одразу формую булочки або пиріжки. Після того як сформую, даю виробам обов’язково добре піднятися перед випічкою.

Останні новини:  Рецепт дуже смачного шоколадного торта з білковим масляним кремом

Я роблю з цього тіста булочки з абсолютно різною начинкою і все вони ідеальні.


ua-vestnik.com