Що треба знати при купівлі нового взуття про гарантійний строк та початок його обчислення

Сьогодні,   15:40    162

Сезонне похолодання спонукає нас діставати з шафи теплий одяг та взуття, а можливо й відправлятись до магазину за новим. При цьому ні для кого не є секретом, що зараз на ринку продається чимало продукції сумнівної якості. Щоб не ускочити в халепу з парою нових чобіт, які можуть розвалитись після першої ж калюжі, у Держпродспоживслужбі нагадали про зобов’язання продавця перед покупцем та про тривалість гарантійного строку на взуття.

Гарантійний строк – це термін, протягом якого виробник (продавець, виконавець або будь-яка третя особа) бере на себе зобов’язання про здійснення безоплатного ремонту або заміни відповідної продукції.

Останні новини:  Три прості речі, які "миттєво" зроблять вас молодшими

Тривалість гарантійного строку на взуття в середньому становить не менше 30 днів та визначається продавцем або виробником.

Покупцю варто пам’ятати, що на сезонні товари, зокрема на взуття, гарантійний термін (строк) обчислюється з початку відповідного сезону:

  • зимового асортименту – з 15 листопада по 15 березня;
  • весняно-осіннього асортименту – з 15 березня по 15 травня та з 15 вересня по 15 листопада;
  • літнього асортименту – з 15 травня по 15 вересня.
Останні новини:  6 речей, які не можна тримати у своїй спальні: від них треба позбутися

«Таким чином, заяву щодо якості зимового взуття, придбаного влітку, споживач може подати продавцеві протягом гарантійного строку з початку зимового сезону, тобто з 15 листопада, а продавець зобов`язаний її прийняти», – зазначили у Держпродспоживслужбі.

Та наголосили, що гарантія не поширюється у випадках:

  • якщо покупець порушив правила експлуатації, догляду, зберігання взуття і за наявності механічних пошкоджень (опіки, порізи, здири, проколи);
  • при деформації взуття внаслідок неправильного носіння, сушіння, а також дій хімічних та інших речовин.
Останні новини:  Гарантують стиль і затишок: 5 золотих правил дизайну вітальні, на які слід звернути увагу

У випадку, якщо права споживача порушено та суб’єкт господарювання відмовляється задовольнити висунуті вимоги відповідно до чинного законодавства про захист прав споживачів необхідно звернутись до територіального органу Держпродспоживслужби.