Норріс виграв зупинену кваліфікацію Гран Прі США

Сьогодні,   09:47    132
Гонщик McLaren Ландо Норріс виграв “класичну” кваліфікацію для недільної Гран Прі США, яка була зупинена через аварію на трасі.

Умови на Трасі Америк були аналогічними до вчорашніх, коли відбулась спринтерська кваліфікація, й у команд було достатньо часу для підготовки болідів після спринту. 

Тим не менш, на виїзді з піт-лейну утворилась справжня корка з болідів, які бажали виїхати на кваліфікацію. 

Q1 

Більшість гонщиків почали свої перші спроби на вживаних комплектах Soft, хоча дехто (Гаслі, Лоусон, Боттас, Окон) виїхали на нових. 

Алонсо одразу відмітився тим, що підрізав Лоусона в першому повороті й команді RB довелось пояснювати новачку таку агресивність іспанця. 

Перший справжній орієнтир показав Норріс (1.34.029), але його суперники (Сайнс та Піастрі) відстали не далеко. Перший результат Леклера був анульований. 

Ферстаппен за кілька хвилин зібрав два пурпурові сектори й очолив протокол – 1.33.690. Перес показав третій час (1.34.029). 




Цікаво, що Хюлькенберг зміг піднятись на друге місце – 1.33.870, але в нього був новий комплект Soft. Згодом й Гаслі покращився до першого місця – 1.33.550. Отже нова гума приносила різницю. 

Останні новини:  Citroen e-C4 оновився і став дешевшим: авто уже можна придбати в Європі

Сайнс на новій гумі став лише другим, а Леклер вийшов на першу позицію – 1.33.241. 

На останніх хвилинах всі гонщики отримали нові Soft й декому довелось поставити все на останню спробу. Раніше Цунода втратив два своїх результати через порушення меж треку, але врятував ситуацію. 

Ферстаппен покращив результат сесії до 1.33.046, в той час як Хемільтон показав лише 16-й час, який став врешті-решт 19-м. Норріс та Піастрі також незвично були 10-м та 12-м. 

На останніх колах свою кваліфікацію врятували Магнуссен та Цунода, а Лоусон “вистрибнув” аж на третє місце. 

В той же час, кваліфікація закінчилась для Албона, Колапінто, Боттаса, Хемільтона та Чжоу. 

Q2 

Другий сегмент кваліфікації також почався з трафіку на піт-лейн й лідери знову почали спроби на вживаних комплектах Soft. 

Ферстаппен першим завершив залікове коло й встановив 1.33.052. Перес (на новому “софті”) за ним показав –  1.33.487. 

Сайнс, Гаслі (новий Soft), Леклер не змогли покращити час нідерландця й лише Норріс через за кілька хвилин встановив 1.32.851, але гонщик McLaren був на новому комплекті. 

Вочевидь, після заборони “міні-DRS” на болідах McLaren, гонщики команди втратили деяку швидкість на колі й інженерам довелось опускати болід якомога нижче. Через це помаранчеві боліди чіпляли ледь не кожну нерівність на реконструйованій поверхні Трасі Америк. 

Останні новини:  Замінить бестселер бренду: електричний кросовер MG ES5 показали офіційно

За чотири хвилини до завершення сесії гонщики знову виїхали з боксів й всі були на нових шинах.  

Ферстаппен одразу підняв планку до 1.32.584 й до цього результати ніхто не зміг дотягнутись, хоча Сайнс та Норріс були в 0,2с. 

Кваліфікацію завершили: Цунода, Хюлькенберг (через помилку), Окон, Стролл та Лоусон. Останній навіть не показав заліковий час, адже отримає великий штраф за заміну компонентів двигуна. Проте новачок радо допомагав напарнику Цуноді зі сліп-стрімом, за що японець “віддячив” новачку словами про “весь бруд летів у мене”. 

Q3 

Сонце вже починало заходити над Трасою Америк, а отже температура поверхні треку почала знижуватись, що створювало додаткові виклики для команд. 

На старті фіналу кваліфікації вперше не було черг на піт-лейн й всі боліди спокійно залишали бокси. 

Перес, Гаслі, Магнуссен та Расселл вирішили виїхати на вживаних Soft, але всі інші були на нових шинах. 

Магнуссен першим показав результат (1.33.481), але його майже одразу перевершив Норріс –  1.32.330. Сайнс (1.32.652) та Леклер (1.32.740) були другим та третім. 

Ферстаппен їхав із покращенням на першому секторі, але його часу (1.32.261) не вистачило для проміжного поула. До речі, результат першої спроби Переса був анульований. 

Останні новини:  Менше 6 л на 100 км: Honda представила новий ​​гібридний кросовер Breeze (

Алонсо здійснив свою першу спробу, коли всі вже готувались до другої. Для Фернандо траса було вільною, але він зміг видавати з Aston Martin лише 1.33.309. 

Ферстаппен почав другу спробу з пурпурового першого сектора, але кваліфікація була зупинена жовтими прапорами через аварію Расселла, який опинився в бар’єрах. 

Медична машина була викликана на трасу через сильний удар боліда Mercedes, а кваліфікація фактично була зупинена, адже відведеного часу вже не залишалось. 

Проміжний поул Норріса перетворився у повноцінний, а Ферстаппен стартуватиме поруч з ним на першому ряду. 

Гонщики Ferrari стартуватимуть з другого ряду, а Піастрі та Расселл з третього, якщо болід Mercedes не потребуватиме серйозних змін. 

Гаслі та Алонсо кваліфікувались 7-м та 8-м, а Магнуссен та Перес (з анульованим часом) замкнули топ-10. 

Для Норріса це вже сьома поул-позиція, але перетворити її на перемогу буде важко, враховуючи Ферстаппена поруч. 

Тепер відвідувачів Траси Америк чекає святковий концерт, де зірковими виконавцями будуть Стінг та Емінем. 



motorcar.com.ua