На дорогах країн Європи встановлюють новий знак

Вчора,   22:00    490

На дорогах країн Європи почали встановлювати новий знак під кодом Р-33, що попереджає про можливу обмежену видимість на дорозі. Він має трикутну форму з червоною облямівкою, усередині якого на білому тлі зображені горизонтальні лінії та половина легковика.

Цей знак уперше був встановлений в Іспанії та призначений для інформування водіїв про небезпечні умови видимості, спричинені туманом, дощем, снігом або смогом, інформує видання mauto.

Останні новини:  Найбільш розкішні гібриди: Bentley Continental GT і Flying Spur отримали версії Mulliner

Знак Р-33 можна побачити на ділянках доріг, де подібні умови є частими, наприклад, у гірських місцевостях. Побачивши такий знак, водії мають максимально знизити швидкість, увімкнути фари або «протитуманки» та повністю сконцентруватися на керуванні.

В Україні подібного знаку поки що не передбачено, хоча він міг би покращити безпеку на дорогах, особливо в регіонах із частими туманами або гірськими дорогами. Найбільш наближеним до Р-33 є знак 1.17 «Бічний вітер», а також деякі попереджувальні знаки, що сповіщають про перешкоди або можливі небезпечні явища на дорозі.

Останні новини:  Українці все частіше купують гібридні авто


newsauto.com.ua