McLaren представив флагманський суперкар W1

Сьогодні,   08:05    299


McLaren представив флагманський суперкар W1




Британська компанія McLaren представила нову флагманську модель W1 з відносно простою, але ретельно продуманою технічною начинкою та шаленим цінником у 2 млн фунтів стерлінгів.

McLaren W1 – це, по суті, розвиток закладених у McLaren P1 ідей на новому технологічному рівні. В основі McLaren W1 лежить новий вуглепластиковий монокок, причому передня підвіска типу пуш-род на подвійних поперечних важелях кріпиться прямо до цього монокока, а передній металевий підрамник виконує лише роль секції, що зминається при аварії. Задній металевий підрамник служить для кріплення силового агрегату та задньої підвіски (теж на подвійних поперечних важелях, але зі звичайними амортизаційними стійками). Крісла відформовані прямо в монококу для зниження ваги та габаритів машини, підбирати зручну посадку на місці водія дозволяють регульовані рульова колонка та педальний вузол.

Габаритна довжина McLaren W1 – 4635 мм, ширина – 2074 мм, висота в стандартному положенні підвіски – 1182 мм, колісна база – 2680 мм. Єдиний багажник у машині – це полиця в салоні за кріслами, куди можна покласти два шоломи та дві дорожні сумки середньої місткості, загальний об’єм цього імпровізованого багажного відділення – 118 л.

Останні новини:  Hyundai презентував кросовер, який вдвічі дешевший за Duster

У кузов McLaren W1 інтегровані два рухомі аеродинамічні елементи: передній спліттер і заднє антикрило. Передній спліттер може опускатися ближче до землі та змінювати кут атаки, а заднє антикрило зі складною кінематикою приводного механізму виїжджає з корми назад на 300 мм, збільшуючи довжину автомобіля, і також може змінювати кут атаки залежно від швидкості та обраного їздового режиму Comfort, Sport., Race та Race+. Водночас активні передній спліттер та заднє антикрило можуть створювати на високих швидкостях до 1000 кг притискного навантаження.

Важелі підвіски McLaren W1 виготовлені з титанового сплаву методом 3D-друку. Характеристики адаптивних амортизаторів залежать від обраного їздового режиму. Дорожній просвіт у режимі максимального притискного навантаження зменшується спереду на 37 мм, ззаду – на 17 мм. Для безпечного проїзду лежачих поліцейських та інших дорожніх нерівностей передню підвіску можна примусово підняти. Підсилювач керма – електрогідравлічний. Штатні гальма – карбон-керамічні, діаметр гальмівних дисків – 390 мм «по колу», спереду встановлені 6-поршневі ковані супорти, ззаду – 4-поршневі.

Гібридна силова установка McLaren W1 побудована навколо нового бензинового бітурбомотора V8 з заводським індексом MHP-8, він має робочий об’єм 3988 «кубиків», кут розвалу 90 градусів, так званий плоский колінвал, систему змащування з сухим картером, безпосереднє упорскування з тиском 350 барів та двопотокові турбокомпресори. Максимальна віддача двигуна MHP-8 – 928 к.с. та 900 Нм, гранична частота обертання – 9200 об/хв.

Останні новини:  Компанія Chery вперше показала великий рамний пікап

До ДВЗ пристиковано новий 8-ступеневий «робот» з двома зчепленнями без задньої передачі – її замінює електромотор, пристикований з іншого боку коробки. Електромотор з осьовим магнітним потоком дуже компактний і в зборі з блоком силової електроніки важить лише 20 кг, максимальна віддача – 347 к.с. та 440 Нм. Тягова батарея ємністю 1,384 кВт-год розташована максимально низько поперечно перед ДВЗ, а паливний бак об’ємом 62 л розмістився над нею. Максимальна сукупна віддача силової установки – 1275 к.с. та 1340 Нм. Ведучі колеса – задні, контролювати тягу допомагає електроннокерований диференціал з гідравлічним блокуванням.

Цікаво, що тягову батарею McLaren W1 за дуже скромної ємності можна зарядити від зовнішнього джерела, при цьому потужність бортового зарядного пристрою не вказана, зате сказано, що зарядка до 80% займає довгі 22 хвилини! Загалом ясно, що потужність невисока. Запас ходу на електротязі теж скромніший – 2 км. Натомість заявлена ​​суха маса McLaren W1 складає всього 1399 кг, при тому, що в машині встановлено аж 10 радіаторів охолодження. До 100 км/год McLaren W1 розганяється за 2,7 с, до 200 км/год – за 5,8 с, до 300 км/год – менш ніж за 12,7 с, максимальна швидкість – 350 км/год.

Останні новини:  Kia побудувала електромобіль з «механікою»

Салон McLaren W1 оформлений невигадливо, але акуратно. Вертикальний 8-дюймовий мультимедійний екран підтримує Apple CarPlay, але не підтримує Android Auto. За доплату пропонується потужна аудіосистема Bowers & Wilkins. У дзеркало під стелею вбудований екран, що транслює картинку з камери заднього огляду, поруч з цим дзеркалом знаходяться кнопки запуску двигуна та вибору їздового режиму. На сплюснутому триспицевому кермі є всього дві кнопки – синя Aero (активує режим найменшого аеродинамічного опору) та червона Boost (миттєво залучає всю потужність електричної частини силової установки).

McLaren обіцяє випустити лише 399 примірників W1, і всі вони нібито вже розподілені за клієнтами. Мінімальна ціна нового суперкара – близько 2 млн фунтів стерлінгів з урахуванням податків, але без урахування незліченних опцій кастомізації від ательє MSO (McLaren Special Operations). А ви, до речі, просто зараз маєте можливість придбати атрибутику McLaren у нашій крамниці – собі або на подарунок.


avtomir.ua