Чехія поверне свого посла до Москви

Сьогодні,   10:02    211

Найближчим часом Чехія відправить до Росії нового посла. Ним буде колишній заступник міністра оборони країни Даніель Коштовал. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Чехії.

“Ключові країни, які є стратегічними союзниками Чехії – такі як Велика Британія, Франція, Німеччина, Польща та США – мають послів у Росії. Я бажаю послу багато сил у цій складній місії з просування чеських інтересів”, – зауважив міністр закордонних справ країни Ян Ліпавський.

Останні новини:  Північна Корея передала Росії ракети до ПТРК «Конкурс»

У МЗС нагадали, що Даніель Коштовал обіймав у відомстві різні посади, а саме:

  • директора департаменту політики безпеки,
  • директора департаменту Північної та Східної Європи,
  • генерального директора з питань неєвропейських країн.

Також з 1998 по 2002 роки працював у Постійному представництві Чехії при НАТО.

“Працював у посольстві Чехії в Москві (2003-2006) та посольстві Чехії у Вашингтоні (2009-2011). У 2013 році був призначений першим заступником міністра оборони. Згодом до кінця 2018 року обіймав посаду заступника міністра оборони з питань стратегій, зовнішніх відносин та планування, а пізніше – з питань озброєння та закупівель”, – додали у повідомленні.

Останні новини:  Airbus звільняє тисячі працівників: криза в аерокосмічній промисловості Європи

У МЗС зазначили, що Коштовал має почати працювати послом у Москві в перші місяці 2025 року.

Чехія і Україна – останні новини

Як писав , компанія “Українська бронетехніка” та Czechoslovak Group домовились про спільне виробництво снарядів 155-мм калібру. Крім того, заплановано випуск інших артснарядів і танкових пострілів за стандартами НАТО.

Водночас прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що до кінця року Україна отримає 500 тисяч артилерійських снарядів в межах “чеської ініціативи”. За його словами, в майбутньому програму можуть продовжити, якщо вдасться отримати підтримку країн-донорів, оскільки потреба в снарядях для нашої країни зберігається.

Останні новини:  Глава МЗС Британії попередив Китай, що озброєння Росії зашкодить відносинам з Європою


uapress.kyiv.ua