Громадянин Греції потрапив в полон до ЗСУ: історія Олександроса Цілікаса (відео)

Сьогодні,   12:31    1816

Олександрос Цілікас чекає на обмін. Він сподівається, що більше він не братиме участь у бойових діях.

Олександрос Цілікас народився у Греції, але у 2012 році його мати вирішила, що в Анапі їм буде краще та відвезла сина до Росії. Там він потрапив на строкову службу, по завершенню якої йому наполегливо запропонували підписати контракт. Історію юнака з подвійним громадянством розповідає державний проєкт «Хочу жить».

Останні новини:  Зеленський відзначив бійця луцького «Любарта» (Відео)

У Греції родина мешкала недалеко від Афін у власному будинку, в Росії ж вони спочатку жили по знайомих, потім наймали житло, розповів хлопець. У Анапі, за словами хлопця, йому подобається те, що це курортне місто, де море, багато розваг та відпочиваючих. Але чим це місто краще за Грецію, він так і не зміг пояснити, зазначивши, що і там, і там «є свої плюси та мінуси».

Цилікас, який окрім російського, має також грецьке громадянство, пішов до армії на строкову службу, де залишився після підписання контракту, бо йому пообіцяли «роботу» в навчальному центрі неподалік від дому. Але згодом відправили як звичайного штурмовика до Кліщіївки на допомогу «своїм».

Останні новини:  Бригада “Азов” прийняла на озброєння вітчизняні бронемашини “Новатор-2”. ВIДЕО

На позиції, куди перекинули хлопця, не виявилося ані росіян, ані обіцяного постачання. За кілька днів під обстрілами на знесилених військових вийшли бійці ЗСУ та запропонували скласти зброю. Александрос разом з іншими російськими солдатами погодилися.

Наразі російський грек чекає на обмін та сподівається, що більше він не братиме участь у бойових діях й підкреслює, що вже краще сидітиме у в’язниці, аніж воюватиме.

Останні новини:  ЗСУ вибили окупантів з позицій у Донецькій області: у мережі показали відео