Експерт розповів, у чому бензинові автомобілі поступаються дизельним

Сьогодні,   13:31    380

 

Суперечки між прихильниками і противниками дизельних ДВЗ, хоч і стали менш запеклими, але продовжуються досі. І не дивно, адже машини, які працюють на важкому паливі, мають чимало переваг. Експерт порталу zubr.in.ua розповів, у чому бензинові двигуни поступаються дизельним агрегатам.

Автомобілісти, які обирають між дизельним авто та бензиновим, перш за все повинні звернути увагу на те, що витрата палива у дизеля нижча, ніж у бензинового аналога, особливо в міських умовах, де можна заощадити 2-3 літри на кожну сотню кілометрів. Якщо доведеться виїжджати за межі міської цивілізації, де асфальт плавно поступається місцем ґрунтовим дорогам, низькі обороти та тяговитий дизельний мотор допоможуть подолати всі перешкоди.

Останні новини:  Українців штрафуватимуть за «неправильне» скло в машинах

Нехай він трохи поступається в динаміці бензиновим агрегатам, це не так критично для звичайного водіння. Сьогоднішні дизелі вже не схожі на старих “тракторних” монстрів: гучне ревіння пішло в минуле, а в преміальних моделях розпізнати їх по звуку стає майже неможливо. І, нарешті, ще один козир – екологія. Дизельні двигуни викидають значно менше вуглекислого газу, ніж бензинові.

Останні новини:  Від $75 200: електричний пікап Chevrolet Silverado EV отримав одразу кілька нових версій


ampercar.com