Землю накриє дводенна магнітна буря

Сьогодні,   15:30    98

Чергова магнітна буря накриє Землю вже 25-26 вересня. Про це повідомляє сайт відстеження космічної погоди SpaceWeather, інформує Комерсант українськийKomersant.Info

Буря буде пов’язана з корональним викидом маси, який летить до нашої планети. При цьому моделі NASA та NOAA розходяться у прогнозах. Перша передбачає, що магнітна буря накриє Землю 26 вересня, а друга – 25. Вона буде слабкою, категорії G1.

За даними порталу Meteoagent, геомагнітні обурення почалися ще 23 вересня і затягнуться до 25-го.

Зазначимо, що прогноз може змінитися, оскільки дослідники сонячної активності оновлюють свої дані що три години.

Останні новини:  Рідкісний гість: зустріч доісторичної акули та людини вперше зафіксували на камеру

Небезпека для здоров’я

Магнітні бурі є природними явищами, пов’язаними з сонячною активністю, і, хоча вони рідко становлять серйозну небезпеку, важливо розуміти їхній вплив.

Магнітні бурі не становлять серйозної загрози здоров’ю більшості людей. Однак деякі дослідження вказують, що під час сильних магнітних буревіїв можуть виникати легкі розлади, такі як головні болі, запаморочення, безсоння або погіршення самопочуття у метеочутливих людей.

Щоб зменшити потенційний вплив магнітних буревіїв, рекомендується дотримуватися таких порад:

  • уникати надмірного перебування на відкритому повітрі під час пікових моментів бурі;
  • обмежити фізичні навантаження;
  • добре відпочивати;
  • пити багато рідини;
  • уникати стресових ситуацій.
Останні новини:  Біблійне дерево виростили з насінини віком 1000 років

Людям з серйозними хронічними захворюваннями варто проконсультуватися з лікарем про додаткові запобіжні заходи під час сильних магнітних буревіїв.

Магнітні бурі

Магнітні бурі – це тимчасові збурення магнітного поля Землі, спричинені сплесками сонячної активності, такими як корональні викиди маси або сонячні спалахи. Вони виникають, коли потужні викиди заряджених частинок (плазми) від Сонця взаємодіють з магнітосферою Землі. Ці потоки сонячної плазми можуть змінювати форму та напрямок магнітного поля Землі, викликаючи збурення та магнітні бурі.




Магнітні бурі класифікуються за їхньою інтенсивністю – від G1 (найслабші) до G5 (найсильніші). Сильні магнітні бурі (G3 та вище) можуть викликати проблеми в електричних мережах, системах зв’язку, супутникових операціях і навіть авіації. Космічні агентства, такі як NOAA та NASA, відстежують сонячну активність та прогнозують потенційні магнітні бурі, що дозволяє вжити запобіжних заходів.

Останні новини:  До Землі наближається комета, яку можна буде побачити неозброєним оком

Під час магнітних буревіїв частинки сонячної плазми взаємодіють з верхніми шарами атмосфери Землі, що призводить до утворення яскравих північних сяйв на високих широтах.