Як зовнішність впливає на тривалість життя: вчені відповіли, в чому секрет довголіття

12.09.2024   14:00    1413

Американські вчені з Університету штату Аризона та Техаського університету виявили зв’язок між зовнішністю та довголіттям. Результати досліджень, опубліковані в журналі Social Science and Medicine, свідчать, що у людей з більш привабливою зовнішністю, тривалість життя довша.

Науковці проаналізували дані, зібрані протягом 65 років. В експерименті брало участь понад 8300 людей. Вчені порівняли оцінки краси учасників, зроблені незалежними експертами на основі їхніх фотографій, з даними смертності.

Останні новини:  Омолоджуючі продукти стимулюють вироблення колагену в організмі

Як результат, чоловіки, що потрапили до списку найменш привабливих, проживали на рік менше, ніж ті, кого вважали красивими. А у жінок ця різниця ще більша. Тих, кого визнали гарними, прожили на два роки довше інших.

Ба більше, дослідники виявили, що у менш привабливих осіб ймовірність смерті була на 16,8% вищою. При цьому вчені додали, що наразі зв’язок між привабливістю та довголіттям до кінця невивчений. Проте вони переконані, що зовнішня краса часто залежить від способу життя людини.

З цього випливає, що правильне харчування, спорт та відмова від поганих звичок впливає на зовнішність, а разом з тим і на тривалість життя.

Останні новини:  Лікарі назвали щоденну кількість кроків, щоб запобігти хворобі Альцгеймера

Соціолог Коннор Шихан з Університету штату Аризона додав, що часто привабливість має генетичний складник. Також він зазначив, що за статистикою красивіші люди мають переваги, зокрема, на роботі, більший заробіток, краще ставлення від інших.






1111529